Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ισπανική Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε -πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων- ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες θα υπόκεινται πλέον σε νέους κανόνες συμπεριφοράς, όταν επισκέπτονται την πόλη.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν επίσημα σε ισχύ στις 17 Ιανουαρίου 2023 -και για τους κατοίκους- θα ισχύουν για παραλίες καθώς και σε άλλα μέρη της πόλης.

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες για τουρίστες στην Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη

  • Το κάπνισμα θα απαγορεύεται στις παραλίες της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε καθώς και σε όλους τους χώρους κολύμβησης. Η απόφαση για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δύο αυτούς χώρους έχει ληφθεί προκειμένου να αποφευχθούν τα αποτσίγαρα στην άμμο και η μόλυνση της ακτής.
  • Με πρόστιμο έως 3.000 ευρώ θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι αφήνουν σκουπίδια στις παραλίες.
    Μπαρ και εστιατόρια που λειτουργούν στην παραλία πρέπει να διαθέτουν κάδο. Σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τέτοιο κανόνα, υπόκεινται σε πρόστιμο. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις της παραλίας μπορεί να υποστούν κυρώσεις για πλαστικά μίας χρήσης.
  • Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέχουν οι τουρίστες όταν βρίσκονται στη Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφη είναι επίσης ότι δεν επιτρέπεται να ταΐζουν αδέσποτα ζώα και περιστέρια, μεταξύ άλλων.
    Οι αρχές αποφάσισαν να μην επιτρέπουν πλέον στους επισκέπτες να κάνουν κάτι τέτοιο, καθώς αυτό συμβάλλει στον παράγοντα ρύπανσης.
  • Οι τουρίστες απαγορεύονται επίσης -και κινδυνεύουν με πρόστιμο- να κάνουν γρατσουνιές σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα πρόστιμα θα ξεκινούν από περίπου 750 ευρώ και ανάλογα με τους κανόνες που έχει παραβιάσει ένας επισκέπτης ή ένας κάτοικος, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τα 3000 ευρώ.