Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η δημοτικότητα του Ντουμπάι αυξάνεται στους Ρώσους τουρίστες. Η Ρωσία έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά προέλευσης για τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα του Ντουμπάι το 2021, ανεβαίνοντας στην 8η θέση στην περσινή κατάταξη.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία μελέτης της Colliers, που δημοσιεύθηκαν ενόψει της επόμενης Arabian Travel Market (ATM), που θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2022.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι επίσης πιθανό να διατηρήσουν την ιδιότητα τους ως ο προτιμώμενος προορισμός των Χωρών του Κόλπου για Ρώσους επισκέπτες μακροπρόθεσμα, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 90% των εισερχόμενων αφίξεων το 2026.

Εκτός από τον όγκο των εισερχόμενων επισκεπτών στα ΗΑΕ, η μέση δαπάνη των Ρώσων ταξιδιωτών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μεταξύ 2021 και 2026.
Αυξάνοντας κατά 85 δολάρια για να φτάσει περίπου τα 1.280 δολάρια ανά άτομο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Κατά συνέπεια, η ρωσική αγορά πρόκειται να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια για τα Εμιράτα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Τα τελευταία στοιχεία της Colliers αποδεικνύουν ότι οι επισκέπτες από τη Ρωσία παίζουν -και θα συνεχίσουν να παίζουν- σημαντικό ρόλο για τον ταξιδιωτικό τομέα της περιοχής μας, ειδικά όταν πρόκειται για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Το γεγονός ότι το Ντουμπάι ήταν μεταξύ των πρώτων προορισμών που άνοιξε τα σύνορα του στους Ρώσους ταξιδιώτες χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα, επισημαίνει η Danielle Curtis, διευθύντρια της ATM.

Αυτός ήταν αναμφίβολα ένας σημαντικός παράγοντας στα σταθερά επίπεδα επισκεψιμότητας, με 296.000 εισερχόμενες αφίξεις στο εμιράτο το 2020.

Ενθαρρυντικά, οι αριθμοί του 2021 φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν αυτόν τον αριθμό, με το Ντουμπάι να έχει υποδεχτεί 256.000 επισκέπτες από τη Ρωσία από το τρίτο τρίμηνο του έτους».

Η μέση διάρκεια παραμονής (ALoS) της ρωσικής αγοράς σημείωσε αύξηση 74,5% από έτος σε έτος το 4ο τρίμηνο του 2020.
Αυξανόμενη σε 8,2 νύχτες από τις 4,7 διανυκτερεύσεις που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Παρά το γεγονός ότι η ALoS αναμένεται να μειωθεί σταδιακά στο μέλλον καθώς συνεχίζουν να εμφανίζονται νέοι περιφερειακοί προορισμοί, ερευνητές της Colliers προβλέπουν ότι προγράμματα οδήγησης όπως η Expo 2020 Dubai και η ζήτηση spillover από το FIFA World Cup Qatar 2022, θα ενισχύσουν τις εισερχόμενες αφίξεις από τη Ρωσία κατά 170% βραχυπρόθεσμα.

«Υπό το φως αυτής της πρόβλεψης, η ρωσική ταξιδιωτική και τουριστική αγορά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες στην ATM 2022, υπογραμμίζει η Danielle Curtis.

Ως εκ τούτου, θα έχουμε ένα ειδικό σεμινάριο για τη ρωσική αγορά, το οποίο θα ασχοληθεί με το βασικό περιεχόμενο σε αυτήν την προσοδοφόρα αγορά».