Οι κρουαζιέρες στην Καραϊβική είναι οι πιο επιθυμητές από τους Βρετανούς και είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας συνολικά για το φετινό καλοκαίρι με 47.700 αναζητήσεις το μήνα κατά μέσο όρο.

Αυτό αποκάλυψαν οι ταξιδιωτικοί ειδικοί στην Seine River Cruises αναλύοντας δεδομένα της Google για να ανακαλύψουν τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που σχετίζονται με κρουαζιέρες.

Συμπεριέλαβαν, όρους όπως «cruise to X» και «X cruise διακοπές» για διαφορετικές τοποθεσίες.

Στη δεύτερη θέση κατατάσσονται οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο με 26.977 αναζητήσεις κατά μέσο όρο το μήνα. Προσφέρουν μια φανταστική ευκαιρία να επισκεφθούν μερικούς από τους πιο εμβληματικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Νορβηγία λαμβάνοντας κατά μέσο όρο 15.549 αναζητήσεις κάθε μήνα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ισλανδία, η οποία δέχεται 7.665 κατά μέσο όρο μηνιαίες αναζητήσεις από Βρετανούς. Το Βόρειο Σέλας είναι ίσως το πιο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Ισλανδία και η πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ, προσφέρει επίσης διάφορα αξιοθέατα.

Ο πέμπτος πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας είναι η Ολλανδία, με τους Βρετανούς να αναζητούν κρουαζιέρες σε αυτόν τον προορισμό κατά μέσο όρο 7.148 φορές το μήνα.

Δύο χώρες στη Μεσόγειο, η Ιταλία και η Ισπανία, κατατάσσονται ως ο έκτος και έβδομος πιο δημοφιλείς προορισμοί κρουαζιέρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, με 4.198 κατά μέσο όρο αναζητήσεις για κρουαζιέρες που πηγαίνουν στην Ιταλία και 3.903 κατά μέσο όρο μηνιαίες αναζητήσεις για κρουαζιέρες στην Ισπανία.

Οι κρουαζιέρες της Βαλτικής είναι ο όγδοος πιο δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας από το Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζοντας 3.241 αναζητήσεις το μήνα.

Η Γαλλία είναι ο ένατος πιο συνηθισμένος προορισμός κρουαζιέρας για παραθεριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας 2.086 αναζητήσεις το μήνα στις αναζητήσεις Google, ενώ τα Μπαρμπάντος συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, με μέσο όρο 1.548 αναζητήσεις το μήνα για κρουαζιέρες που πηγαίνουν στη χώρα των νησιών της Καραϊβικής.