Πρόθυμοι να εξερευνήσουν τον κόσμο τη νέα χρονιά είναι οι Αμερικανοί, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα που διεξήχθη από το Adventure Travel.

Σε συνεργασία με την World Nomads, έναν πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης περιπέτειας, η έρευνα σε 500 ταξιδιώτες έδειξε ότι όχι μόνο το 94% έχει σχέδια να ταξιδέψει το 2023, αλλά το 93% σχεδιάζει να κάνει δύο ή περισσότερα ταξίδια το επόμενο έτος.

Το Adventure.Travel, τμήμα του Adventure Travel Trade Association, ανέλυσε περαιτέρω τις τοποθεσίες όπου σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτοί οι 500 ερωτηθέντες.

1. Το 65% θα ταξιδέψει στο εσωτερικό.

2. Το 52% σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ευρώπη.

3. 19% στην Ασία.

4. 19% στη Νότια Αμερική.

5. 15% στο Μεξικό.

Ενώ υπάρχει μια αυξανόμενη επιθυμία να βγείτε έξω και να εξερευνήσετε και να αναπληρώσετε τον χαμένο χρόνο, το εξήντα επτά τοις εκατό είναι επιφυλακτικοί για το κόστος και τα χρήματα που θα ξοδέψουν σε ταξίδια. Δύο άλλοι βασικοί παράγοντες που επισημάνθηκαν ήταν η διαθεσιμότητα τοπικών εστιατορίων και καταλυμάτων (50%) και η ικανότητα να περπατάς ή να κάνεις ποδήλατο (44%).

Η Christina Tunnah, γενική διευθύντρια μάρκετινγκ και εμπορικού τμήματος της World Nomads φέρεται να είπε ότι οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε «μακρινούς προορισμούς και ότι υπάρχει μια «τάση σε πιο αστικούς, διεθνείς προορισμούς το επόμενο έτος”.

Αυτό μπορεί να φανεί στα δεδομένα:

  • Το 70% των Αμερικανών θα ήθελε να εξερευνήσει έναν προορισμό.
  • Το 46% θέλει να δει την άγρια ζωή από κοντά.
  • Το 31% θέλει να βυθιστεί σε μια νέα κουλτούρα.
  • Το 20% αναγνώρισε την περιπέτεια και τις υπαίθριες δραστηριότητες που αναζητούν συγκίνηση ως τους κύριους λόγους για ταξίδια.

Ωστόσο, αυτοί οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί και αυτές είναι οι κύριες ανησυχίες, που οδηγούν το 76% των ταξιδιωτών να αγοράσει ταξιδιωτική ασφάλιση.

1. To 54% έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες.

2. Το 34% ανησυχεί για την παγκόσμια οικονομική αστάθεια.

3. Το 30% ανησυχεί από την επανεμφάνιση του COVID-19.