Tους πέντε κορυφαίους προορισμούς διακοπών για το καλοκαίρι του 2022 αποκάλυψε ο ταξιδιωτικός πάροχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων dnata Travel.

Με σειρά δημοτικότητας η Τουρκία, η Ταϊλάνδη, ο Μαυρίκιος, οι Μαλδίβες και η Ελβετία αποτέλεσαν τις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές για τους κατοίκους από τα ΗΑΕ.

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ως προορισμός με βάση τον αριθμό των κρατήσεων για διακοπές μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Η Τουρκία – η οποία συμπεριλήφθηκε επίσης στους τρεις κορυφαίους καλοκαιρινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς του dnata Travel το 2021 – ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός συνολικά για καλοκαιρινές διακοπές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φέτος.

Εντός της Τουρκίας, η μεγάλη πόλη της Κωνσταντινούπολης, μαζί με την Αλικαρνασσό και την Αττάλεια στην Τουρκική Ριβιέρα, ήταν οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί για τους ταξιδιώτες των ΗΑΕ.

Η Meerah Ketait, Επικεφαλής Λιανικής και Αναψυχής ΗΑΕ στο dnata Travel, σχολίασε: “Τα διεθνή ταξίδια ανέκαμψαν έντονα το καλοκαίρι. Πέρυσι, οι Μαλδίβες, η Τουρκία και η Ελβετία αποτελούσαν πάνω από το 40% των συνολικών κρατήσεών μας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ κατά την ίδια χρονική περίοδο το 2022, περισσότεροι από 25 προορισμοί αποτελούσαν το 40% των συνολικών κρατήσεών μας. Πολλοί πρόσθετοι προορισμοί έχουν ανοίξει για τον τουρισμό και η παγωμένη ζήτηση οδηγεί τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν περισσότερο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων λιγότερο γνωστών τοποθεσιών και ποικίλων τοποθεσιών σε δημοφιλή hotspots”.