Tην πρόθεσή τους για ταξίδια αποκαλύπτουν οι Ρουμάνοι τη φετινή χειμερινή περίοδο σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της Kiwi.com. Ειδικότερα, οι Ρουμάνοι θα πραγματοποιήσουν μικρότερες διακοπές, με το 52,7% να επιλέγει διακοπές στην πόλη 1-3 ημερών.

Το 10,5% θα κάνει διακοπές 5-6 ημερών και το 9,3% 6 ή 7 ημέρες. Ωστόσο, το 27,3% των Ρουμάνων έχουν κάνει κράτηση για διαμονή τουλάχιστον 7 ημερών.

Παράλληλα, το 38,6% των Ρουμάνων σχεδίαζε να ταξιδέψει στο εξωτερικό αυτή την εορταστική περίοδο, ενώ το 30,5% ήταν ακόμα αναποφάσιστο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς (55,8%) των Ρουμάνων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι ταξίδευαν στο εξωτερικό για να επισκεφθούν τις χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ το 40,1% σχεδίαζε να πάει σε θέρετρα σπα.

Κορυφαίοι προορισμοί

Ποσοστό 36,8% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στην παραλία για τον καλύτερο καιρό. Αυτό αντικατοπτρίζεται στις κρατήσεις που πραγματοποιούν οι Ρουμάνοι στην πλατφόρμα, με τις πιο δημοφιλείς χώρες να είναι η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία, προορισμοί που έχουν διάφορες επιλογές που καλύπτουν τις ανάγκες των Ρουμάνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυτή την εορταστική περίοδο.

Οι πιο δημοφιλείς πόλεις μεταξύ των Ρουμάνων τουριστών είναι το Λονδίνο, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες, η Ρώμη και το Παρίσι, και φαίνεται ότι οι περισσότερες σχεδιάζουν να περάσουν τα Χριστούγεννα εκεί, με την 23η Δεκεμβρίου να είναι η πιο δημοφιλής ημερομηνία αναχώρησης.