Η έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου είναι σε εξέλιξη και οι Αμερικανοί συνωστίζονται σε αεροδρόμια, και τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας, οικογενειακώς, για να ξεφύγουν από όλα αυτά για μια ή δύο εβδομάδες. Πολλοί από αυτούς σκέφτονται τη βιωσιμότητα αλλά οι πράξεις τους υποδηλώνουν τα αντίθετα.

Αυτό αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το The Harris Poll για λογαριασμό του TIME.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (56%) από περισσότερους από 1.000 ερωτηθέντες είπαν ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διακοπών τους ήταν τουλάχιστον κάπως σημαντικές για αυτούς.

  • Το 92% είπε ότι το κόστος ήταν “κάπως σημαντικό” ή “πολύ σημαντικό”.
  • Το 85% έδινε σημασία στις επιλογές για φαγητό.
  • Το 75% θα έδινε προτεραιότητα στις προοπτικές κοινωνικοποίησης.

Ωστόσο, αν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το περιβάλλον όταν σχεδιάζουν τα ταξίδια τους, φαίνεται ότι αυτό θα έκανε τη διαφορά στο αποτύπωμα άνθρακα της ταξιδιωτικής σεζόν αυτού του καλοκαιριού.

Μόνο το 17% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ξόδευε περισσότερα χρήματα για να κάνουν τα ταξίδια τους πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας για παράδειγμα για τη μετακίνησή τους μια αεροπορική εταιρεία με περισσότερες επενδύσεις σε καύσιμα αεροσκαφών.

Ακόμη λιγότεροι, το 12%, έχουν αλλάξει ποτέ πραγματικά τα σχέδιά τους για χάρη του πλανήτη, όπως να παίρνουν τρένο αντί να πετάξουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι νεότερες γενιές είναι πολύ πιο πιθανό να το κάνουν από ό,τι άτομα άνω των 55 ετών.