Οι προορισμοί με παραλίες και ήλιο βρίσκονται, σύμφωνα με νέα στοιχεία, στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το Πάσχα προμηνύεται πολύ πιο δυναμικό σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Οι κρατήσεις πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν απαιτείται να υποβάλλονται σε τεστ για τον Covid-19 για την είσοδό τους στη χώρα.

Οι 5 προορισμοί με την ισχυρότερη ανάκαμψη τον Ιανουάριο

Οι πέντε προορισμοί που είδαν την ισχυρότερη ανάκαμψη τον Ιανουάριο ήταν οι εξής:

Το Μεξικό, 72% αύξηση σε σχέση με το 2019, οι Μαλδίβες, 54% αύξηση, η Ελλάδα, 22% αύξηση, η Κύπρος, 20% αύξηση και τα Μπαρμπάντος, 16% αύξηση, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ανάλυσης πτήσεων ForwardKeys.

“Στη λίστα κυριαρχούν οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι προσφέρουν παραθαλάσσιες διακοπές ή έχουν μια σχετικά ισχυρή αγορά για επισκέψεις φίλων και συγγενών (VFR), όπως το Πακιστάν”, δήλωσε η ForwardKeys.

Σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019, οι κρατήσεις εμφανίζονται κατά 33% μειωμένες, οι κρατήσεις για το Πάσχα είναι μειωμένες κατά 29%, ενώ για το καλοκαίρι παρουσιάζουν μείωση κατά 16%.

Σχετικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν σε κατάσταση περιορισμών, οι κρατήσεις εμφανίζονται πολύ πιο αυξημένες (κατά 59% για το Πάσχα και 82% μπροστά για το καλοκαίρι).

Οι κορυφαίοι προορισμοί για το Πάσχα

Στους κορυφαίους προορισμούς για το Πάσχα πρωτοστατεί η Κύπρος, με κρατήσεις 68% μπροστά από τα επίπεδα του 2019.

Το νησί ακολουθείται από τη Νιγηρία, 35% μπροστά, το Μεξικό, 28%, την Ελλάδα, 26%, και την Ισπανία 5%.

Η πρόσφατη άνοδος των κρατήσεων στο εξωτερικό ακολουθείται στενά από μια μέτρια αναζωογόνηση της ζήτησης στο εσωτερικό.

Οι ισχυρότερες εισερχόμενες αγορές

Με βάση τα αεροπορικά εισιτήρια που εκδόθηκαν οι ισχυρότερες αγορές ταξιδιωτών προς τη Βρετανία προήλθαν από τη Νιγηρία, με 73% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Ακολούθησαν η Ιρλανδία, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία με 47%, η Σαουδική Αραβία με 45%, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 44%, η Νότια Αφρική και η Ισπανία με 40%, το Κουβέιτ με 37% και η Σουηδία με 36%.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ForwardKeys Insights, Ολιβιέρ Πόντι, η κατάργηση της απαίτησης εξετάσεων και της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες οδήγησαν τις κρατήσεις πτήσεων σε κατακόρυφη αύξηση.