Ο περασμένος μήνας ήταν ο πιο πολυσύχναστος Ιούλιος που έχει καταγραφεί για το διεθνές αεροδρόμιο του Μπέλφαστ, με περισσότερους από 700.000 επιβάτες.

Αυτή ήταν μια αύξηση 13% τον Ιούλιο του 2023 και αύξηση κατά 11% σε σχέση με τα προ-Covid επίπεδα τον Ιούλιο του 2019.

Οι επιβάτες πέταξαν σε 70 προορισμούς, με σχεδόν 6.000 πτήσεις να καταγράφονται κατά την περίοδο αιχμής των σχολικών διακοπών.

Η πιο πολυσύχναστη μέρα ήταν η 14η Ιουλίου, όταν περισσότεροι από 26.000 επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου.

Ο Dan Owens, Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Φέτος επεκτείναμε τη γκάμα των δρομολογίων και των συχνοτήτων μας για την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των στοιχείων του Ιουλίου.

«Όλες οι αεροπορικές μας εταιρείες έχουν προσθέσει νέους προορισμούς στο χαρτοφυλάκιο των δρομολογίων μας, συμπεριλαμβανομένων της Μάλτας, της Αλικαρνασσού, της Τυνησίας και της Λάρνακας, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σαφής ζήτηση για ταξίδια σε ένα ευρύ φάσμα προορισμών».

Ο πιο δημοφιλής προορισμός τον Ιούλιο ήταν η Πάλμα στη Μαγιόρκα με 40.000 επιβάτες. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί ήταν το Φάρο, το Παρίσι και το Νταλαμάν.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι το 90% των επιβατών περίμεναν λιγότερο από 15 λεπτά για να περάσουν από την ασφάλεια.

Ο Owens πρόσθεσε: «Η συνεχιζόμενη ανάπτυξή μας αντανακλά τη στρατηγική εστίαση που έχουμε στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των πελατών καθώς και στην αύξηση της συνδεσιμότητας και των επιλογών.

«Το ταξίδι μας για τη μεταμόρφωση της εμπειρίας των επιβατών έχει ξεκινήσει με τον ένα χρόνο από το πενταετές επενδυτικό μας σχέδιο, ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών, να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

«Αυτή η επένδυση θα ανοίξει τη νέα μας αίθουσα αναζήτησης ασφαλείας τις επόμενες εβδομάδες, καθώς και περαιτέρω αναβαθμίσεις σε τερματικές εγκαταστάσεις, εμπορικούς χώρους, χώρους καθισμάτων και πυλών και μια νέα προσφορά αφορολογήτων ειδών και φιλοξενίας».

Το Belfast International είναι μέλος της Vinci Airports, η οποία λειτουργεί σε περισσότερα από 70 αεροδρόμια σε 14 χώρες.