της Εύας Οικονομάκη

Στην έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του ακινήτου-φιλέτου στην περιοχή Βερβερόντα της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιό του προχωρά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τη 18η Ιουλίου να έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους προσφορών.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, στις 28 Μαΐου αναμένεται να αναρτηθεί στο VDR το σχετικό σχέδιο συμβολαίου, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα σχόλιά τους επ’ αυτού μέχρι τις 17 Ιουνίου. Στις 2 Ιουλίου θα αναρτηθεί το τελικό σχέδιο συμβολαίου στο VDR και ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προς το Ταμείο από τους ενδιαφερόμενους ερωτημάτων σχετικά με τον διαγωνισμό έχει οριστεί η 9η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε υποβληθεί μία μοναδική δεσμευτική οικονομική προσφορά από την Γούτος Οικοδομή, το ύψος της οποίας υπολειπόταν της αποτίμησης του ακινήτου από ανεξάρτητο εκτιμητή. Μία απόκλιση η οποία δεν περιορίστηκε ούτε και μετά την κατάθεση βελτιωτικής προσφοράς από τον υποψήφιο επενδυτή.

Το ακίνητο

Σε ό,τι αφορά το ακίνητο στη Βερβερόντα, πρόκειται για ένα μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον αργολικό κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του όρμου Πορτοχελίου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει κατά καιρούς προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών, ενώ κατά το παρελθόν μια από τις προτάσεις αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου προέβλεπε την ανάπτυξη αεροδρομίου, του δεύτερου στην Πελοπόννησο.