Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά. Ωστόσο, ενώ το ενδιαφέρον για μακρινούς προορισμούς αυξάνεται, η επιθυμία για ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι και στην ύπαιθρο συνεχίζει να παραμένει σταθερή.

Σύμφωνα με έρευνα από την RMS North America, το 59% των Αμερικανών σχεδιάζει να ταξιδέψει μόνο στο εσωτερικό. Μάλιστα το 48% σχεδιάζει να κάνει περισσότερα οδικά ταξίδια το 2022, καταγράφοντας αύξηση κατά 16% σε σύγκριση με το 2021.

«Παρά τις πολλές προκλήσεις των τελευταίων ετών, η ανθρώπινη επιθυμία για ταξίδια και εξερεύνηση δεν έχει υποχωρήσει». Αυτό δήλωσε ο Frederic Dominioni, επικεφαλής εσόδων, RMS North America.

“Μέσα από την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες, η ταξιδιωτική βιομηχανία προσαρμόστηκε στις νέες απαιτήσεις των σημερινών ταξιδιωτών. Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν ξανά. ήταν έτοιμοι και το βλέπουμε αυτό να αντικατοπτρίζεται στα δεδομένα μας».

Άλλα βασικά ευρήματα της έρευνας έχουν ως εξής :

  • Η κατασκήνωση συνεχίζει να προσελκύει τους παραθεριστές. Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να μείνουν σε κάμπινγκ από πέρυσι.

  • Οι νέοι ιδιοκτήτες RV (αυτοκινούμενων οχημώτων) είναι ένας μεγάλος μοχλός αυτής της ζήτησης. Αφού πραγματοποιήσουν μια τόσο μεγάλη επένδυση, οι ιδιοκτήτες θέλουν να βεβαιωθούν ότι βγάζουν τα χρήματά τους από το όχημα και έχουν τις εμπειρίες που συνοδεύουν αυτό.
  • Τα βιωματικά ταξίδια σημειώνουν σταθερή αύξηση, με το 69% των κατασκηνωτών να υποδεικνύουν την τοποθεσία του κάμπινγκ και την εγγύτητα σε αξιοθέατα επηρεάζουν την απόφαση κράτησης.
  • Το 67% των ερωτηθέντων επιλέγουν να συνεχίσουν τον ενισχυμένο καθαρισμό σε κοινόχρηστους χώρους και το 53% επιλέγουν τις διαδικασίες ανέπαφων check-in και check-out.