Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ξενώνες έχουν 75% λιγότερες εκπομπές άνθρακα (tCO₂e) από τα ξενοδοχεία, σύμφωνα με νέα έρευνα της Bureau Veritas, για λογαριασμό της Hostelworld.

Προκειμένου να συγκρίνει τις εκπομπές άνθρακα διαφορετικών τύπων καταλυμάτων, το Bureau Veritas συνέλεξε και εξέτασε δεδομένα από ένα δείγμα ξενώνων του το Hostelworld  μαζί με δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες που δημοσιεύονται από επιλεγμένες αλυσίδες ξενοδοχείων.

Χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπολόγισε ένα μέσο tCO₂e για ξενοδοχεία και ξενώνες στην Ευρώπη, προκειμένου να συγκριθεί άμεσα η ένταση άνθρακα των δύο τύπων καταλυμάτων.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι εκπομπές άνθρακα ανά κρεβάτι στα ξενοδοχεία ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 1,18 tCO₂e, σε σύγκριση με 0,30 tCO₂e στους ξενώνες που ερευνήθηκαν στην μελέτη.

Το ισοδύναμο διοξειδίου του άνθρακα των άμεσων και έμμεσων εκπομπών των ξενώνων και των ξενοδοχείων που μελετήθηκαν μετράται σε μετρικούς τόνους CO2e.
Το Bureau Veritas ανέλυσε δεδομένα από το 2019 έως το 2021, με τα στοιχεία του 2019 να είναι το σημείο αναφοράς δεδομένων, λόγω περιορισμών χωρητικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020 και το 2021.