Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο συνδυασμός τουρισμού και υγείας είναι μια πολύ δελεαστική φόρμουλα για πολλούς ξένους που επισκέπτονται την Αργεντινή.

Η επαγγελματική ποιότητα, τα υψηλά πρότυπα τεχνολογίας και υποδομής, η ισοτιμία του δολαρίου και το χαμηλό ιατρικό κόστος για τους ξένους είναι μερικά από τα κλειδιά για την άνθηση του ιατρικού τουρισμού.
Τα έσοδα της οικονομία της χώρες από τους διεθνείς ιατρικούς τουρίστες φτάνουν έως και το 80%.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Ιατρικού Τουρισμού της Αργεντινής (CATM), πριν από την πανδημία, η χώρα δεχόταν κατά μέσο όρο μηνιαίως 1.000 αλλοδαπούς για χειρουργεία και θεραπείες.
Πολλοί επιλέγουν θεραπείες για να χάσουν βάρος ή να ελέγξουν το άγχος.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2022, το 60% ανέκαμψε και στο δεύτερο στάδιο του έτους, αναμένουμε να φτάσουμε στο 100%, δήλωσε ο Miguel Cané, πρόεδρος της CATM.

Το 40% προέρχεται για θεραπεία από περιοχές της Λατινικής Αμερικής όπως η Ουρουγουάη, η Βολιβία, το Περού, η Παραγουάη και η Χιλή. προέρχονται από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη».

Ετήσιο μέσο κύκλο εργασιών 250 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να φτάσει σε ετήσιο μέσο κύκλο εργασιών 250 εκατομμυρίων δολαρίων και επιτρέπει την ανάπτυξη πολυάριθμων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας.

«Ο ιατρικός τουρίστας συνήθως ξοδεύει επτά φορές περισσότερα από τον παραδοσιακό τουρίστα.

Κατά μέσο όρο, το κόστος των ιατρικών πρακτικών στην Αργεντινή αντιπροσωπεύει το 25% των πληρωμών στις ΗΠΑ», εξηγεί ο Miguel Cané.

Γιατί τα άτομα που αναζητούν θεραπεία επιλέγουν την Αργεντινή

Οι επισκέπτες συνήθως επιλέγουν την Αργεντινή λόγω του κόστους. Οι αλλοδαποί ασθενείς επιλέγουν να υποβληθούν σε καρδιαγγειακή επέμβαση στην Αργεντινή λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας και επειδή υπάρχουν δημοσιευμένα επιστημονικά δεδομένα με τα ίδια αποτελέσματα όπως στα μεγάλα κέντρα των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, «μια χειρουργική επέμβαση μέσης πολυπλοκότητας κοστίζει 15.000 δολάρια στην Αργεντινή ενώ στη Νέα Υόρκη κοστίζει 150.000 δολάρια», διακρίνει ο Gustavo Cerezo, επικεφαλής της εξωτερικής ιατρικής στο Καρδιαγγειακό Ινστιτούτο του Μπουένος Άιρες.

Οι 10 κορυφαίες θεραπείες ιατρικού τουρισμού στην Αργεντινή

Στο πλαίσιο της θεραπευτικής, αισθητικής και προληπτικής ή ευεξίας ιατρικής, που αποτελούν τους τρεις κύριους τομείς του ιατρικού τουρισμού, οι πρακτικές που ζητούνται περισσότερο από τους ξένους είναι:

  • Επεμβατικές καρδιαγγειακές θεραπείες
  • Επεμβάσεις αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής
  • Τραυματολογική χειρουργική
  • Οφθαλμολογικές χειρουργικές θεραπείες
  • Νευροχειρουργικές και νευρολογικές θεραπείες αποκατάστασης
  • Μεταμόσχευση ήπατος και μυελού των οστών, ογκολογία και ογκογυναικολογία
  • Εξατομικευμένα προγράμματα ιατρικής ευεξίας
  • Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
  • Ογκολογία: Εξατομικευμένες θεραπείες, μελέτες, διαγνωστικά και θεραπεία πυρηνικής ιατρικής
  • Ενδομήτριες εμβρυϊκές παρεμβάσεις

Ιατρική πρόληψης και ευεξίας

Οι θεραπείες προληπτικής ιατρικής που προτείνουν ένα νέο παράδειγμα είναι επίσης μια τάση στην Αργεντινή. Να ανεβάζεις την υγεία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, χωρίς να περιμένεις να αρρωστήσεις για να τη βελτιώσεις.

Πρόκειται για ολοκληρωμένα και εξατομικευμένα προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Σχεδιασμένα από μια διεπιστημονική και πολυεπιστημονική ομάδα, περιλαμβάνουν μια ιατρική παρακολούθηση που επιδιώκει να ανακτήσει την ευεξία και να βελτιώσει τη σωματική, ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση.

Απευθύνονται σε πέντε βασικούς τομείς: σωστή διατροφή, σωματική δραστηριότητα, μείωση της κατανάλωσης φαρμάκων, ανάπαυση και έλεγχος του στρες. Ο στόχος είναι να δημιουργήσει ένα κλικ στο άτομο ώστε να εφαρμόσει υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή του ζωή.

Η Αργεντινή υποδέχεται κυρίως ασθενείς από γειτονικές χώρες, όπως η Χιλή, η Βραζιλία, η Παραγουάη και η Βολιβία, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Τα προγράμματα θεραπείας κοστίζουν μεταξύ 70% και 80% λιγότερο από αυτό που θα κόστιζε στις ΗΠΑ.