Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μαγιόρκα προωθεί βιώσιμες ποδηλατικές διαδρομές για το 2022. Η κυβέρνηση του νησιού κυκλοφόρησε μια σειρά από βίντεο σχετικά με τα μονοπάτια ποδηλασίας που είναι διαθέσιμα στη Μαγιόρκα.

Αυτά έχουν ομαδοποιηθεί σε 4 διαφορετικές περιοχές και προωθούν τις βιώσιμες και υγιεινές πτυχές της ποδηλασίας.

Οι 4 διαδρομές ποδηλασίας

1. Bays of Alcudia and Pollença

Κατάλληλη για όλες τις ικανότητες και διασχίζει βασικά ορόσημα όπως το φυσικό πάρκο Albufera, το μεσαιωνικό τείχος της Alcudia, τον ποταμό Ses Fonts Ufanes και τις σπηλιές του Campanet.

Οι ποδηλάτες μπορούν να απολαύσουν τη διαδρομή προς τον εντυπωσιακό Φάρο Formentor, που βρίσκεται στο βόρειο σημείο του νησιού.

2. Calvià Coast

Είναι μια προτεινόμενη διαδρομή για ερασιτέχνες ή επισκέπτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο όλα όσα έχει να προσφέρει το νησί, καθώς συνδέει μερικά από τα πιο δημοφιλή χωριά της Μαγιόρκα, όπως το Peguera, η Santa Ponça και το λιμάνι. του Andratx.

Οι φάροι του νοτιοδυτικού δείχνουν προς το Sant Elm, που βρίσκεται στο μικρό νησί La Dragonera, το οποίο είναι μια απαραίτητη επίσκεψη για τους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας.
Η διαδρομή είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα.

3. Bays of Cala Millor-Cala Rajada

Η ανατολική περιοχή του νησιού προσφέρει ηρεμία και ηρεμία σε μια ειδυλλιακή ποδηλατική διαδρομή μέσα από τις παραδοσιακές πόλεις της, όπως το Manacor, το Felanitx και το Santanyí.
Η διαδρομή Μ2 εξερευνά τους φάρους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους πιο δημοφιλείς του νησιού, του Φάρου Capdepera.

4. Palma Beach

Η διαδρομή P1 είναι η πιο εύκολη από την πόλη της Πάλμα. Οι ποδηλάτες όλων των ικανοτήτων μπορούν να ανακαλύψουν τοποθεσίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος της UNESCO καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους

Το είδος των δρόμων, η δυσκολία και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος υποδεικνύονται με σαφήνεια.

Με τοπικούς δρόμους και ποδηλατόδρομους που εκτείνονται σε πάνω από 2.071 χιλιόμετρα.
Υπάρχουν συνολικά 16 βιώσιμες ποδηλατικές διαδρομές διαθέσιμες για ενθουσιώδεις ποδηλάτες, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.

Οι αθλητές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την αθλητική υποδομή της Μαγιόρκα για να προπονηθούν για τις ετήσιες εκδηλώσεις του νησιού. Από το τρίαθλο Challenge Majorca μέχρι τον ποδηλατικό αγώνα UCI Track Legends.