Το Λονδίνο παραμένει το κορυφαίο οικονομικό κέντρο στον κόσμο με τη Νέα Υόρκη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, όπως έδειξε η έρευνα της ίδιας της City of London Corporation.

Τα σημεία συμφόρησης στην επιχειρηματική δραστηριότητα που προκλήθηκαν από το Brexit, που απέκοψαν  σε μεγάλο βαθμό την πόλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την πανδημία COVID-19 έχουν πλέον ξεπεραστεί.

«Παρόλο που το Λονδίνο σημείωσε μείωση στη δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών και στα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία, κατέλαβε την πρώτη θέση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το City of London.

Η Νέα Υόρκη πρωτοστατεί στην τεχνολογία και την ευρύτερη χρηματοοικονομική δραστηριότητα, αλλά η βαθμολογία της έπεσε φέτος καθώς η ανοδική αγορά της περιόδου Covid ανακόπηκε από τον υψηλό πληθωρισμό και τις απότομες αυξήσεις των επιτοκίων.

Η Σιγκαπούρη ήρθε και πάλι τρίτη, έχασε τρεις βαθμούς (48), με τη Φρανκφούρτη τέταρτη με 44 βαθμούς και το Παρίσι πέμπτο με 40. Σημειώνεται ότι η έρευνα βασίζεται σε 101 μετρήσεις σε πέντε βασικούς τομείς ανταγωνιστικότητας.