Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Jet2 παραμένει σε τροχιά να ξεπεράσει τις ετήσιες προβλέψεις κερδών, παρά το κόστος των 13 εκατομμυρίων λιρών από τις πυρκαγιές στη Ρόδο και της αποτυχίας του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών και ο όμιλος εκδρομών δήλωσε ότι βρισκόταν σε καλό δρόμο για να επιτύχει κέρδη προ φόρων της τάξης των 480 εκατομμυρίων λιρών έως 520 εκατομμυρίων λιρών το έτος έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Η εταιρεία αποκάλυψε μια μικρή μείωση της χωρητικότητας το καλοκαίρι του 2023 ως αποτέλεσμα των πυρκαγιών στη Ρόδο. Ωστόσο, το επίπεδο των 15,26 εκατομμυρίων θέσεων ήταν ακόμα 7,3% υψηλότερο από πέρυσι.

Τόνισε την πρόταση της «πρώτα ο πελάτης», η οποία «αποδεικνύεται πλήρως τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά, τη σημαντική αναστάτωση που προκλήθηκε από τα περιστατικά της Ρόδου και του Nats, καθώς οι ομάδες υποστήριξης των επιχειρησιακών και κεντρικών γραφείων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνδυασμό με τις ομάδες μας στο εξωτερικό στα αεροδρόμια προορισμού και σε resort, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πραγματικός διαφοροποιητής».

Ισχυρή δυναμική Ιούλιο και Αύγουστο

Η Jet2 πρόσθεσε ότι «οι μήνες Ιούλιο και Αύγουστο παρουσίασαν ισχυρή δυναμική καθυστερημένων κρατήσεων, με τον Σεπτέμβριο να δείχνει επί του παρόντος παρόμοια τάση και ο μέσος συντελεστής φορτίου τώρα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το καλοκαίρι του 2022 στο ίδιο σημείο.

Ευχαρίστως, ο συνδυασμός πελατών πακέτων διακοπών με υψηλότερο περιθώριο κέρδους αντιπροσωπεύει το 71,7% του συνόλου των επιβατών που αναχωρούν αυτήν τη στιγμή και είναι 4,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερος από το καλοκαίρι του 2022».

Οι προθεσμιακές κρατήσεις για το χειμώνα 2023-24

Η ομάδα περιέγραψε τις προθεσμιακές κρατήσεις για το χειμώνα 2023-24 ως «ενθαρρυντικές» με μέσους συντελεστές φόρτωσης 0,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του περασμένου χειμώνα, έναντι αύξησης χωρητικότητας 20,4% σε 4,47 εκατομμύρια θέσεις, με υψηλότερο μείγμα πακέτων διακοπών.

«Και για τις δύο εποχές, η μέση τιμολόγηση μέχρι σήμερα τόσο για πακέτα διακοπών όσο και για προϊόντα μόνο για πτήσεις παρέμεινε ισχυρή», πρόσθεσε η Jet2.

«Παρόλο που υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για τον κύκλο κρατήσεων για τα ταξίδια αναψυχής για το χειμώνα, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο να υπερβούμε τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς για κέρδη του ομίλου πριν από τις ανατιμήσεις συναλλάγματος και τη φορολογία για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου 2024, με το αποτέλεσμα επί του παρόντος να είναι από 480 έως 520 εκατ. λίρες.

«Αυτή η καθοδήγηση παραμένει εξαρτημένη από την αποφυγή ουσιωδών εξωγενών γεγονότων στο υπόλοιπο του έτους».

Το καλοκαίρι του 2024 πωλείται ήδη με αύξηση της χωρητικότητας θέσεων περίπου 11% και μέσους συντελεστές φορτίου «σε αυτό το πολύ πρώιμο στάδιο» λίγο πριν από αυτό το καλοκαίρι στο ίδιο σημείο.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα πακέτα διακοπών είναι το σωστό προϊόν για πελάτες που γνωρίζουν τις τιμές και η ικανότητά μας να προσφέρουμε μια ευρεία επιλογή ποιοτικών προϊόντων, μαζί με διακοπές πραγματικά μεταβλητής διάρκειας, τους δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσουν άνετα τα σχέδια διακοπών τους για να ταιριάζουν στο δικό τους άτομο. προϋπολογισμούς», πρόσθεσε η Jet2.

«Μακροπρόθεσμα η στρατηγική μας παραμένει συνεπής. Να είμαστε η κορυφαία και καλύτερη επιχείρηση ταξιδιών αναψυχής του Ηνωμένου Βασιλείου με «Άνθρωποι, Εξυπηρέτηση, Κέρδη» να λειτουργούν ως κατευθυντήριες αρχές μας.

Μια περαιτέρω ενημέρωση συναλλαγών θα παραδοθεί μαζί με τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα στις 23 Νοεμβρίου.