Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ανισότητα των εμβολίων COVID-19 παραμένει ένα σημαντικό εμπόδιο, για τους τουρίστες και την επιστροφή των παγκόσμιων ταξιδιών.

Σύμφωνα με το Our World in Data, από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, μόνο το 41% ​​του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει μία μόνο δόση. Σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, ο αριθμός αυτός είναι συγκλονιστικά χαμηλότερος, κάτω του 2%.

Λόγω αυτού οι τουρίστες εξετάζουν προσεκτικά τα ταξίδια τους. Το ζήτημα της ανισότητας των εμβολίων ανέδειξε την αξία που δίνουν οι ταξιδιώτες στην ασφάλεια.

Τα εμβόλια το πιο σημαντικό εμπόδιο στην επιστροφή των παγκόσμιων ταξιδιών

«Η έλλειψη πρόσβασης στα εμβόλια COVID-19 αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην επιστροφή των παγκόσμιων ταξιδιών, στην οικονομική ανάκαμψη και στην αποκατάσταση του τρόπου ζωής μας».
Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων Peter Kern Διευθύνων Σύμβουλος του Expedia Group.

Όπως υπογραμμίζει «μέχρι να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο στον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού, κανένας από εμάς δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερος να ταξιδέψει στον κόσμο».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «η ευθύνη δεν πρέπει να ανήκει μόνο στις κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές. Και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει επίσης να βοηθήσει».

Το Expedia Group στηρίζει την πρωτοβουλία “Give the World a Shot”

Για να λυθεί -έστω και εν’ μέρει το πρόβλημα- το Expedia Group συνεργάστηκε με τη UNICEF τον Αύγουστο του 2021 για να εμβολιάσει περισσότερους ανθρώπους, με την πρωτοβουλία “Give the World a Shot”.

Σε κάθε κράτηση στις εφαρμογές για κινητά της ομάδας Expedia brands -Hotels.com, VRBO, Orbitz, Travelocity, Hotwire, ebookers, και CheapTickets- μεταξύ 5 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου δίνονταν μια δωρεά στο ταμείο ανταπόκρισης της UNICEF.

Στο τέλος της περιόδου, συγκεντρώθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά θα βοηθήσουν στην παράδοση εμβολίων σε περισσότερες από 180 χώρες.

Μία από τις ελπίδες είναι ότι καθώς αυξάνονται τα παγκόσμια ποσοστά εμβολιασμού, θα αυξάνεται και η εμπιστοσύνη της ταξιδιωτικής κοινότητας.