Σύνταξη tourismtoday.gr

Το ταχύτερο τρένο στην Ευρώπη κάνει το δρομολόγιο από το Παρίσι προς το Μιλάνο είναι της Trenitalia -από τον Δεκέμβριο του 2021- εξυπηρετούμενο από το ETR1000 της Hitachi Rail, γνωστό ως Frecciarossa (κόκκινο βέλος).

Αυτό το τρένο σούπερ υψηλής ταχύτητας ταξιδεύει με 300 χλμ./ώρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει 400 χλμ./ώρα καθιστώντας το το ταχύτερο στην Ευρώπη.

Στους πρώτους εννέα μήνες λειτουργίας του, το νέο δρομολόγιο έπεισε πολλούς ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τις πτήσεις. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε 57%.

Το 75% των ταξιδιωτών σε αυτήν τη διαδρομή επιλέγουν τώρα να πάρουν το τρένο. Έρευνα της Hitachi έδειξε ότι το 92,5% των επιβατών κατατάσσουν την εμπειρία τους σε top.

Τα ETR1000 λειτουργούν ήδη στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία (όπου διευθύνεται από την ILSA με την επωνυμία IYRO) διαθέσιμο για υπηρεσίες σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες.
Τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια που σημαίνει ότι επίσης δεν θα συμβάλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση και είναι κατασκευασμένα από 94,4% ανακυκλώσιμα υλικά.

Το Hitachi ETR1000 έχει τέσσερις διαφορετικούς τύπους εισιτηρίων -Executive, Business, Premium και Standard- για να ταιριάζει σε διάφορους προϋπολογισμούς.