Σύνταξη tourismtoday.gr

Οι Γερμανοί αναζητούν νέους προορισμούς για διακοπές στην Ελλάδα και η ακριτική Κάρπαθος -ένα νησί για τους λάτρεις της αυθεντικότητας- φαίνεται πώς τους έχει κερδίσει.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Der Westen σχετικά με τις καλοκαιρινές προτιμήσεις των Γερμανών.

Με τον τίτλο «Οι διακοπές στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σε αυτό το νησί», το δημοσίευμα δείχνει τις τάσεις από την γερμανική αγορά.

Οπως υπογραμμίζεται οι «διακοπές στη Ρόδο ή την Κρήτη ήταν χθες. Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος.
Εντυπωσιάζει με τους επιβλητικούς βράχους του και βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη.

Ενώ και η Ζάκυνθος έχει αναδειχθεί σε ένα περιζήτητο νησί τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για την Κάρπαθο αυξάνεται πάρα πολύ.

Οι αναζητήσεις πτήσεων από τη Γερμανία έχουν αυξηθεί 80% από το 2023, σύμφωνα με την Expedia και τη FeWo-direkt.
Δεν είναι να απορείς. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στα Δωδεκάνησα εντυπωσιάζει με τις φυσικές παραλίες, το βουνό ύψους 1.200 μέτρων και τα γραφικά ψαροχώρια.

Σε αντίθεση με τους πιο γνωστούς γείτονες του, το νησί εξακολουθεί να είναι πολύ πρωτότυπο επειδή είναι λιγότερο επισκέψιμο.
Κρυστάλλινα νερά, φυσικές παραλίες και λιμνοθάλασσες που κόβουν την ανάσα. Η Κάρπαθος είναι μια απόλυτη εμπειρία πέρα ​​από τη φύση της.»

Στην δημοσίευμα γίνεται αναφορά και για την γαστρονομία του νησιού. Για τις «ταβέρνες με τα νόστιμα πιάτα από τοπικά αγροτικά προϊόν, τα φρέσκα θαλασσινά και τα παραδοσιακά κοκκινιστά, που συνοδεύονται από ένα κρύο ποτήρι λευκό κρασί και σερβίρονται από φιλικούς ντόπιους.»

Η Der Westen τονίζει πώς το νησί είναι ιδιαίτερα πρακτικό για ταξιδιώτες από την Γερμανία.
«Η Κάρπαθος έχει επίσης το δικό της αεροδρόμιο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από το Μόναχο τον Ιούλιο με κάτι λιγότερο από 200 ευρώ ανά άτομο με επιστροφή. Μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με πλοίο, για παράδειγμα μέσω Ρόδου.»