Προορισμούς όπου μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν έναν καλό ύπνο επιλέγουν οι ταξιδιώτες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με έρευνα της Skyscanner.

Μάλιστα, η Σαντορίνη είναι ανάμεσα στους προτιμώμενους προορισμούς που προσφέρουν έναν υπέροχο βραδινό ύπνο. Μαζί της είναι το Χόι αν στο Βιετνάμ και η Ρώμη.

Ο τουρισμός ύπνου, μια εξειδικευμένη ταξιδιωτική θέση, απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν χαλάρωση, αναζωογόνηση και καθηλωτικές εμπειρίες με επίκεντρο τον ύπνο κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Eιδικότερα, το 80% των ανθρώπων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της ποιότητας του ύπνου από ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει το 46% των ταξιδιωτών των ΗΑΕ λένε ότι δεν κοιμούνται τις συνιστώμενες 7-8 ώρες τη νύχτα, με το 59% να δηλώνει ότι αισθάνεται την ανάγκη για μια θεραπεία για τον ύπνο το 2024.

Περίπου το 63% των ερωτηθέντων στα ΗΑΕ δήλωσαν ότι κοιμούνται καλύτερα όταν είναι διακοπές.

Τέλος, ο ύπνος ήταν στην κορυφή των κύριων δραστηριοτήτων των ταξιδιωτών των ΗΑΕ για τις επόμενες διακοπές τους κατά 24%, ακολουθούμενος από αθλήματα στο χιόνι (21%), αθλητικά γεγονότα (20%) και κατευθύνσεις σε γκαλερί (19%).