Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ίος προτείνεται ως ιδανικός προορισμός για το 2023 από πολλά δημοφιλή Σκανδιναβικά ταξιδιωτικά Μέσα. Συγκεκριμένα δημοσιεύματα σε τρία Μέσα προτρέπουν τους τουρίστες από την Σκανδιναβία, να την επισκεφθούν.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται μεταξύ άλλων και στην αμφιθεατρικά χτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου Χώρα, στην κορυφή του οποίου υπάρχουν ερείπια μεσαιωνικού κάστρου.

Όπως υπογραμμίζουν τα κατάλευκα σπιτάκια, τα γραφικά στεγασμένα δρομάκια και οι  ανεμόμυλοι, δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό.

Το αιγαιπελαγίτικο νησί είναι στην κορυφή της προτεινόμενης λίστας του ταξιδιωτικού περιοδικού Reiselyst, από τη Νορβηγία.

«Η Ίος, ή Νιος όπως λένε οι ντόπιοι, είναι ένα γοητευτικό νησί των Κυκλάδων, γνωστό σε όλους για τη ζωή του, αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό.
Εντυπωσιακά εκτός από τις παραλίες της είναι ο πετρόκτιστος φάρος στην είσοδο στο λιμάνι και το υπαίθριο αμφιθέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» όπου γίνονται πολλές εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι».

Τους μαγευτικούς κολπίσκους και τις παραδεισένιες παραλίες του νησιού υμνεί και το περιοδικό First Class Magazine στη Σουηδία, που στοχεύει στο luxury τουρισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ταξιδιωτική ιστοσελίδα από τη Δανία Travel by Nomas. Ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τα 32 χιλιόμετρα της εντυπωσιακής ακτογραμμής του προορισμού και να ξαναζήσουν σκηνές από την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» που γυρίστηκε στην Ίο.

Η εκτεταμένη προβολή του προορισμού εντάσσεται στις πρωτοβουλίες του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας.