Σχεδόν ένας στους πέντε (18%) Βρετανούς προσπάθησε να αναδημιουργήσει μια αυθεντική ελληνική σαλάτα ενώ έκανε διακοπές στη χώρα του. Αντίστοιχα ένας στους τρείς προσπάθησε να κάνει το ίδιο με τα ζυμαρικά, σύμφωνα με έρευνα σε 2.000 ενήλικες  Βρετανούς.

Περισσότερα από τα δύο πέμπτα εξ αυτών προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις όντας με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Περίπου το ένα τέταρτο (23%) των Βρετανών παραδέχονται ότι ξόδεψαν χρήματα σε περίτεχνα γεύματα για να τα κάνουν πιο συναρπαστικά.

Πάνω από 6 στους 10 χρησιμοποίησαν την παραμονή τους στη χώρα ως δικαιολογία για να κάνουν ένα διάλειμμα από την υγιεινή διατροφή.

Εκείνοι που απολάμβαναν διεθνή πιάτα το έκαναν για να προσποιηθούν ότι βρίσκονται σε άλλη χώρα (19%).

Η διεθνής κουζίνα βάζει τους Βρετανούς σε κλίμα διακοπών (29%). Παράλληλα τους παρέχει ένα διάλειμμα από το παραδοσιακό βρετανικό φαγητό (42%).

  • Το 31 % θεωρεί ότι τα ξένα τρόφιμα προσφέρουν μεγαλύτερη ποικίλα.
  • Λίγο κάτω από το μισό (45%) θα γίνουν δημιουργικοί με το φαγητό τους στις διακοπές.