Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το αεροδρόμιο του Ρότερνταμ «Χάγη» (RTHA) στις Κάτω Χώρες πέτυχε το Επίπεδο 4+ «Μετάβαση» της Διαπίστευσης Άνθρακα Αεροδρομίου, το μοναδικό παγκόσμιο πρότυπο άνθρακα για τα αεροδρόμια.

Η επιτυχημένη διαπίστευση για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο του φημισμένου προγράμματος μείωσης CO2 είναι μια παγκόσμια πρώτη.
Και απόδειξη της εξαιρετικής στρατηγικής διαχείρισης άνθρακα του RTHA, πλήρως εναρμονισμένη με τους παγκόσμιους στόχους για το κλίμα.

Η επίτευξη του επιπέδου 4+ αντιπροσωπεύει μια βαθμιαία αλλαγή στη διαχείριση άνθρακα ενός αεροδρομίου.

Κάτι που απαιτεί τη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου στόχου και στρατηγικής προσανατολισμένης προς απόλυτες μειώσεις εκπομπών.

Οι ενέργειες του αεροδρομίου του Ρότερνταμ για την πραγματοποίηση απτών μειώσεων εκπομπών CO2 ευθυγραμμίζονται τώρα με τη Συμφωνία του Παρισιού.

Το RTHA έχει μειώσει τις ευρύτερες εκπομπές στο αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις σημαντικές επιχειρησιακές πηγές εντός και εκτός του χώρου.

Επιπλέον, έχει αποδείξει την ενεργό συμμετοχή και καθοδήγηση των ενδιαφερόμενων μερών για την επίτευξη μειώσεων εκπομπών.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, οι δράσεις του αεροδρομίου περιλαμβάνουν:

  • Επένδυση σε 100% ανανεώσιμη ενέργεια που τροφοδοτεί τους τερματικούς σταθμούς και τα κτίρια.
  • Επί τόπου παραγωγή ηλιακής ενέργειας.
  • Νέα σύμβαση για οχήματα αεροδρομίου το 2021 με αυστηρές απαιτήσεις βιωσιμότητας.

Συνεργάζεται επίσης με αρχές, επιχειρήσεις και ινστιτούτα γνώσης για την τόνωση και τη δοκιμή καινοτομιών. Το RTHA έχει αντισταθμίσει τις υπολειπόμενες εκπομπές με μονάδες CDM GOLD STANDARD που παρέχουν καθαρή βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στο τοπικό δίκτυο στον αγροτικό τομέα.