Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ένα όμορφο νησί έξω από τις ακτές της Φινλανδίας είναι ο μοναδικός προορισμός στον κόσμο χωρίς κινητά τηλέφωνα. Ενθαρρύνει τους επισκέπτες να αφήσουν κάτω τα smartphones τους αυτό το καλοκαίρι.

Όσοι ταξιδεύουν στο Ulko-Tammio, το οποίο αποτελεί μέρος του εθνικού πάρκου του Ανατολικού Κόλπου, θα κληθούν να κρατήσουν τα κινητά τους κλειστά στις τσέπες τους και να κάνουν ένα διάλειμμα από τα social media.

Οι τουρίστες ενθαρρύνονται να αποσυνδεθούν και να απολαύσουν πραγματικά το νησί.
Η οργάνωση Parks & Wildlife Finland έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που παρουσιάζει τα οφέλη της αποσύνδεσης στο νησί, η οποία περιλαμβάνει την ανακούφιση από τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εναρμονιστούν οι επισκέπτες περισσότερο με το περιβάλλον.

«Ενθαρρύνουμε τους ταξιδιώτες να αφήσουν τα τηλέφωνα τους οικειοθελώς και να εστιάσουν τις αισθήσεις τους στη φύση και όχι σε αυτά, δήλωσε ο Joel Heino, από το Parks and Wildlife Finland.

Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλους προορισμούς φύσης και αναψυχής».

Το Ulko-Tammio είναι ένα νησί με άφθονη άγρια ​​ζωή, μονοπάτια πεζοπορίας, έναν πύργο παρατήρησης πουλιών και θέα στο εθνικό πάρκο. Οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν στο νησί είτε σε σκηνές είτε σε μπανγκαλόου.