Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την εποχιακή έκθεση ObservaTUR, το 30% των Ισπανών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους τον Ιούλιο.

Αυτό το στατιστικό, αν και ελαφρώς χαμηλότερο από το 2023 κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ευθυγραμμίζεται στενά με τις τάσεις των προηγούμενων ετών, υποδηλώνοντας μια σταθερή προτίμηση για αποδράσεις στα μέσα του καλοκαιριού.

Σταθερές τάσεις διακοπών

Παρά τη μικρή πτώση από πέρυσι, η προτίμηση στον χρόνο των διακοπών υπογραμμίζει μια σταθερή τάση. Συγκεκριμένα, το 2023, οι γενικές εκλογές συνέπεσαν με την περίοδο των διακοπών του Ιουλίου για πρώτη φορά στην ιστορία. Ωστόσο, αυτό δεν άλλαξε σημαντικά τα σχέδια διακοπών των Ισπανών. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ευνοούν εξίσου τον Ιούλιο, με το 29% κάθε φύλου να επιλέγει αυτόν τον μήνα.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι ο Ιούλιος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των νεότερων ταξιδιωτών, ειδικά σε αυτούς ηλικίας 18 έως 49 ετών. Το ενδιαφέρον για ταξίδια αυτόν τον μήνα μειώνεται μεταξύ των ατόμων άνω των 50 ετών, με τη μικρότερη προτίμηση να δείχνουν τα άτομα ηλικίας 65 έως 74 ετών. Αυτή η τάση παρατηρείται επίσης τον Αύγουστο , τον άλλο μήνα αιχμής διακοπών.

Η έκθεση ObservaTUR, η οποία περιλαμβάνει συνεισφορές από τις Amadeus, AON, Beroni, Carrefour Viajes, IAG7/Airmet, Iberia, ILUNION Hotels, Iryo, MundiPlan, ReiniziaT και την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων (UNAV), προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τις εθνικές ταξιδιωτικές τάσεις . Υποδεικνύει ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού παραμένει πιστό στις προτιμώμενες περιόδους διακοπών του, ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες όπως τα πολιτικά γεγονότα.

Αυτή η συνεπής ταξιδιωτική συμπεριφορά τονίζει τη σημασία του Ιουλίου ως κορυφαίου μήνα διακοπών στην Ισπανία, ιδιαίτερα μεταξύ των νεότερων δημογραφικών ομάδων.