Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Μαγιόρκα της Ισπανίας, είναι ο προορισμός στην Ευρώπη που γνώρισε σημαντική ανάκαμψη στον ποδηλατικό τουρισμό, μετά την πανδημία.

Φέτος ο αριθμός των ταξιδιωτών -λάτρεις του ποδηλάτου- που επέλεξαν την Μαγιόρκα γι’ αυτό το είδος τουρισμού ήταν υψηλότερος από ό,τι πριν από την πανδημία COVID-19, σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Η Μαγιόρκα κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου προορισμού της Ευρώπης για ποδηλατικό τουρισμό, καθώς σχεδόν 200.000 ποδηλάτες αναμένεται να φτάσουν στο νησί για ορθοπεταλιές, μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Απριλίου 2023.

Ο αριθμός των εισερχόμενων ποδηλατών θα είναι σημαντικά χαμηλότερος τον Οκτώβριο και θα αρχίσει να αυξάνεται τον Φεβρουάριο, αλλά η ζήτηση είναι τέτοια που σχεδόν 150 ξενοδοχεία στο νησί επωφελούνται από αυτόν τον τουρισμό χαμηλής περιόδου.
Αρκετά ξενοδοχεία μένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και η πλειονότητα αυτών ανοίγει τον Φεβρουάριο.

Τα κύρια θέρετρα στο νησί για ποδηλατικό τουρισμό είναι η Playa de Palma, η Paguera, ο κόλπος της Alcudia, η Cala Ratjada και η Cala Millor.

Στόχος της Μαγιόρκα να επεκτείνει την αγορά ποδηλατικού τουρισμού

Ο Andreu Serra, υπεύθυνος Τουρισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μαγιόρκα, λέει ότι το νησί διαθέτει την υποδομή, τα ξενοδοχεία και τις υπηρεσίες για να καλύψει τις ανάγκες αυτού του τύπου τουρισμού.

Επισημαίνει επίσης ότι οι συμφωνίες για την ανάδειξη του νησιού ως ενεργού τουριστικού προορισμού για ποδήλατο και οι σχετικές εκδηλώσεις θα έχουν θετικό αντίκτυπο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Ο στρατηγικός στόχος είναι να εδραιώσουμε αυτά που έχουμε και να επεκτείνουμε το μερίδιο αγοράς», υπογράμμισε.

Η ποδηλατική περίοδος εκτείνεται σε δύο πολύ συγκεκριμένες περιόδους. Από το φθινόπωρο μέχρι τα Χριστούγεννα και από τον Φεβρουάριο μέχρι το Πάσχα.

300 εκατ. ευρώ από τον ποδηλατικό τουρισμό από Οκτώβριο έως τα τέλη Απριλίου

Το οικονομικό όφελος από τον ποδηλατικό τουρισμό επεσήμανε και ο Jaume Horrach, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Alcudia-Can Picafort.
Τόνισε πώς «είναι πολύ σημαντικό για ολόκληρη την τουριστική αλυσίδα αξίας.
Το μέσο πακέτο για ποδηλατικό τουρισμό στο νησί των Βαλεαρίδων περιλαμβάνει μια εβδομάδα διαμονής με ημιδιατροφή στα 500 ευρώ.
Το συνολικό οικονομικό όφελος για τη Μαγιόρκα από τον Οκτώβριο έως τα τέλη Απριλίου υπολογίζεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.»