Οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί λάτρεις του camping έχουν πολλά σχέδια διακοπών για το 2023. Αυτό είναι προφανές από μια μεγάλη έρευνα του ειδικού κατασκηνώσεων ACSI μεταξύ 12.000 κατασκηνωτών σε όλη την Ευρώπη.

Οι 1.600 Βρετανοί και Ιρλανδοί κατασκηνωτές που συμμετείχαν στην έρευνα είναι ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουν την άνοιξη – στη χώρα τους αλλά και όλο και περισσότερο στο εξωτερικό.

Κορυφαίοι προορισμοί

Δημοφιλείς προορισμοί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ειδικότερα. «Αν και οι διακοπές στη χώρα σας παραμένουν δημοφιλείς, βλέπουμε ότι η απήχηση του να πηγαίνουν στο εξωτερικό αυξάνεται για άλλη μια φορά», εξηγεί ο CEO της ACSI Ramon van Reine. «Αυτό ήταν εμφανές πέρυσι ήδη και θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση το 2023.» Η Γερμανία, η Ιταλία και το Βέλγιο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως προορισμός μεταξύ των Βρετανών και των Ιρλανδών κατασκηνωτών.

Μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των διακοπών camping στο εξωτερικό συμβαδίζει με μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές. Το πόσο καιρό και πόσο συχνά πηγαίνουν οι άνθρωποι εξαρτάται από τη σύνθεση της ομάδας.

Οι κατασκηνωτές που πάνε για κάμπινγκ με παιδιά σχεδιάζουν να πάνε διακοπές το 2023 κατά μέσο όρο τέσσερις φορές και συνολικά για 46 ημέρες. Εάν δεν πάνε με παιδιά, τα σχέδια αφορούν κατά μέσο όρο πέντε ταξίδια, κατανεμημένα σε 75 ημέρες.