Υπάρχει ένας καινούριος εύκολος τρόπος να βρείτε τις πιο προσιτές πτήσεις από τη γενέτειρά σας σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Μια ομάδα στο MIT Senseable City Laboratory έχει εξαπολύσει το GreatEscape.co με τη βοήθεια δεδομένων από το Skyscanner και το Kiwi.

“Δημιουργήσαμε ένα εργαλείο οραματιζόμενοι την φθηνότερη πτήση σε κάθε πόλη, χώρα, περιοχή ή ήπειρο στον κόσμο σε οποιαδήποτε ημερομηνία”, αναφέρουν οι δημιουργοί στο Reddit.

“Τα εργαλεία παίρνουν τις ζωντανές τιμές της φθηνότερης πτήσης στην πόλη του κόσμου που ζείτε και σας επιτρέπει να φιλτράρετε ανάλογα με καιρό, τιμή, περιοχή και άμεση / έμμεση για να σας βοηθήσουμε να περιορίσετε τις επιλογές.

Κάνοντας κλικ σε μια πόλη, μπορείτε να πάρετε ολόκληρη τη λίστα πτήσεων προς την πόλη.”

Το τρίο δήλωσε ότι έλαβε συντριπτική υποστήριξη και ανατροφοδότηση από την κοινότητα Reddit, εμπνέοντας τους να δημιουργήσουν τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά.

Συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας απεικόνισης των φθηνότερων πτήσεων μιας διαδρομής, και βελτιωμένης πλοήγησης στο χάρτη.

“Τώρα μπορείτε να φιλτράρετε / πλοηγηθείτε σε μια χώρα, περιοχή και ήπειρο με μερικά μόνο κλικ, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογείτε” πρόσθεσαν.

Παρά την τεράστια πρόοδο, φαίνεται να υπάρχουν πολλά ακόμα να εξελίξουν οι δημιουργοί τα οποία βρίσκονται υπό επεξεργασία.