Σε συνεργασία με κολοσσούς της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας ο Πρίγκιπας Χάρι λανσάρει ένα νέο project ονόματι Travalyst, μέσω του οποίου θα εξερευνώνται αλλά και θα προτείνονται τρόποι που θα καθιστούν τα ταξίδια βιώσιμα.

Συνέταιροι στο όραμα του για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η Booking.com, η Ctrip, η Skyscanner, η TripAdvisor και η Visa.

Οι στόχοι του προγράμματος είναι η προστασία της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος, η οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, η ενημέρωση, η επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και γενικότερα η κληροδότηση ένας καθαρότερου οικοσυστήματος στην επόμενες γενιές.

“Τα ταξίδια διευρύνουν τους ορίζοντες των ανθρώπων και τους κάνουν να εκτιμούν ότι έχει να προσφέρει ο πλανήτης. Καθώς ο τουρισμός είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθούν βιώσιμες πρακτικές παγκοσμίως”, δηλώνει σε συνέντευξή του.

Σημειώνεται πως ο Πρίγκιπας Χάρι είναι πρόεδρος μια ΜΚΟ στην Αφρική με θέμα την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής σε συνεργασία με τοπικές κυβερνήσεις και κοινότητες εκεί.