gortynaΓραφείο πολιτιστικής ανάδειξης και τουριστικής προβολής συστήνει ο δήμος Γόρτυνας. Σκοπός του γραφείου που δημιουργείται με τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού της Σύμπραξης Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων Ανάπτυξης Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κρήτης, είναι η καταγραφή της υλικής και άυλης κληρονομιάς του μεσαρίτικου δήμου, δηλαδή των τεκμηρίων της πολιτιστικής πορείας της περιοχής από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια, όπως για παράδειγμα αρχαιολογικές θέσεις, μοναστήρια, λαογραφία του τόπου.

Το υλικό που θα καταγραφεί θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή ψηφιακής βάσης δεδομένων, για την έκδοση έντυπου υλικού για την τουριστική προβολή του δήμου Γόρτυνας, αλλά και για την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών για συμβατικό και εναλλακτικό-θεματικό τουρισμό.

Ακόμη, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς, προβλέπεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη βαθύτερη γνωριμία των μαθητών με τη συλλογική μνήμη του τόπου και τους ανθρώπους του.

Η όλη δραστηριότητα, σύμφωνα με τον δήμο Γόρτυνας, έχει στόχο την ανάδειξη του αξιόλογου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και την άμεση σύνδεσή του με την τουριστική ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό το περιβάλλον και την τοπική παράδοση.

kerdos