Τα δύο κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά Μύκονο και Σαντορίνη θα θυμίζουν δύο από τα 12 πολυτελή ακίνητα της, εταιρίας Samana Developers στο Ντουμπάι.
Ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή των δύο ακινήτων με έμπνευση από τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά.

Τα δύο ακίνητα -μέρος του Dubai Studio City- επικεντρώνονται στην νησιώτικη διαβίωση όπου το νερό, ο καθαρός αέρας και οι χώροι πρασίνου θα είναι άφθονοι.
Η ζωή στο νησί είναι μια νέα ιδέα στα ακίνητα του Ντουμπάι που στοχεύει σε Ευρωπαίους αγοραστές.

Samana Santorini

Το Samana Santorini, αξίας 40 εκατ. δολάρια, εκτείνεται σε πάνω από 193.927 τετραγωνικά πόδια. Το έργο θα στεγάσει 157 στούντιο, διαμερίσματα ενός, δύο, τριών υπνοδωματίων με ιδιωτικές πισίνες. Θα διαθέτει πολλά υδάτινα στοιχεία (όπως πισίνα υπερχείλισης, παιδική πισίνα, ιδιωτικές πισίνες) κέντρο ευεξίας, τζακούζι, χαμάμ, παιδική χαρά, υπαίθριο κινηματογράφο, χώρος μπάρμπεκιου, υπηρεσία παρκαδόρου πάρκινγκ και 27/4 φύλαξη.

Θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Dubai Autodrome, το Tilal Al-Ghaf, το Dubai Miracle Garden, το Dubai Butterfly Garden, το GEMS Education, 10 λεπτά μακριά από το Global Village και το IMG World, 15 λεπτά από το Mall of the Emirates, το Burj Al Arab, το Palm Jumeirah και το Ain Dubai (Dubai Eye).
Το Samana Santorini έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2025.

Samana Mykonos

Το Samana Mykonos, αξίας 46 εκατ. δολάρια εκτείνεται σε πάνω από 197.430 τετραγωνικά πόδια και έχει 198 στούντιο. Διαθέτει πλήθος ανέσεων, από το παρκαδόρο μέχρι τις πισίνες μέχρι το τζακούζι, τους ηλιακούς συλλέκτες, το θέατρο στον τελευταίο όροφο και τις ιδιωτικές πισίνες σε όλα τα διαμερίσματα,προσφέροντας όλα όσα μπορεί κάποιος να επιθυμήσει σε ένα πολυτελές ακίνητο.
Το Samana Myconos έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2025.

Πρόσθετο εισόδημα για ιδιοκτήτες σπιτιού

Για να δώσει προστιθέμενη αξία στους επενδυτές, η Samana Developers εισήγαγε μια νέα διευκόλυνση δημιουργίας εισοδήματος για τους αγοραστές κατοικιών της.

Όπως δήλωσε ο Imran Farooq, διευθύνων σύμβουλος της Samana Developers, «οι αγοραστές μπορούν να μετατρέψουν τα διαμερίσματά τους σε εξοχικές κατοικίες και να υπομισθώσουν σε τουρίστες και επισκέπτες. Η διευκόλυνση παρέχει οφέλη και στις δύο πλευρές.
Ο ιδιοκτήτης σπιτιού αποκτά πρόσθετο εισόδημα και ο ενοικιαστής κερδίζει χρήματα σε σχέση με τις υπερβολικές χρεώσεις ξενοδοχείων.
Αυτή η ιδέα κάνει πάταγο στον τομέα των ακινήτων του Ντουμπάι».