της Σοφίας Γκιαούρη

Κάθε ρεκόρ αναμένεται να “σπάσει” φέτος ο τουρισμός στο νομό Πρέβεζας, σύμφωνα με συνέντευξη του Προέδρου Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Πολύκαρπου Χαλκίδη που παραχώρησε στο tourismtoday.

O κ. Χαλκίδης μίλησε για τις κρατήσεις ενόψει Πάσχα και την άνοιξη, για τις αγορές που προτιμούν την περιοχή αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις.

1.Πως κινείται ο τουρισμός στην Πρέβεζα; Τι ξεχωριστό προσφέρει η περιοχή στον ταξιδιώτη και γιατί να τον επιλέξει;

Ο τουρισμός στην Πρέβεζα είναι στα καλύτερά του θα μπορούσα να πω, απογειώνεται τα τελευταία χρόνια και τα μηνύματα για το Πάσχα αλλά και για την άνοιξη που έρχεται είναι με θετικό πρόσημο.

Με την μοναδική Μαρίνα το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο του Ακτίου την Ιόνια Οδό που για φέτος άνοιξε η πύλη για τον νομό μας απο την Νότια πλευρά της Ελλάδας ( Αθήνα , Πελοπόννησο ) με τους ιδιαίτερους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους ,με τον σπάνιο υδροβιότοπο του Αμβρακικού κόλπου με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που τον συνθέτει, με τις μαγευτικές λίμνες τα απίθανα ποτάμια τις φανταστικές παραλίες του Ιονίου την απίθανη γαστρονομία συνθέτουν ένα παζλ γεύσεων και αισθήσεων που ο επισκέπτης καλύπτει και τις πιο απίθανες επιθυμίες του .

2.Σε ποιες αγορές βασiζεστε; Έλληνες οι ξένοι προτιμούν την Πρέβεζα;

Οι κυριότερες αγορές που στοχεύουμε ως Ένωση είναι οι εξής : Στην Ευρώπη η Γερμανία ,Ιταλία ,Γαλλία, το Βέλγιο , η Ολλανδία, η Ελβετία και η Αυστρία). Στη Σκανδιναβία είναι η Σουηδία, Νορβηγία, Σκωτία, ενώ στις Βαλκανικές χώρες η Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία , Πολωνία και τα Σκόπια. Κυρίως όμως, βασιζόμαστε στον καλύτερο πελάτη που είναι ο Έλληνας.

3.Τι περιμένετε από την φετινή τουριστική σεζόν; Ποιες οι προβλέψεις;

Πιστεύουμε πως φέτος τουρισμός στο νομό της Πρέβεζας θα σπάσει κάθε ρεκόρ προηγούμενης χρονιάς λόγω της μεγάλης προβολής και προώθησης που έγινε πανελλήνια αλλά και στο εξωτερικό από την Ένωση Ξενοδόχων του Νόμου και την Περιφέρεια Ηπείρου.

4.Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις στην Πρέβεζα; Πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στους Οδικούς Αξονες στα εσωτερικά του Νόμου ως και στην σύνδεση με την Εγνατία Οδό Βόρεια του Νομού αλλά και βορειοανατολικά σύνδεση με την Ιόνια Οδό στα όρια την Φιλιππιάδας. Μεγαλο πρόβλημα υπάρχει με το Νομαρχιακό Νοσοκομείο τόσο από κτιριακές υποδομές όσο και από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Βελτιωση του Λιμένα της Πρέβεζας μελέτες ανάπλασης στα κάστρα της πόλης .Μελέτες ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο από Πρέβεζα έως την Πάργα. Μεγάλα προβλήματα φορολόγησης έχει ο κλάδος μας αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές ελλείψει προσωπικού λόγω των υπερβολικών επιδομάτικων πολιτικων των τελευταιων χρονων , τα αυξημένα κόστοι στην ενέργεια, μεγάλα προβλήματα των ξενοδόχων ειναι τα Airbnb ( αθέμιτος ανταγωνισμός)και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μας θα γίνει με ολοκληρωμενες προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς Δήμους,Περιφέρεια ,Υπουργεία .