paris nightΕκστρατεία για την επαναφορά των καλών τρόπων και της φιλοξενίας ξεκινούν οι οργανισμοί των μέσων μεταφοράς της Πόλης του Φωτός, εξαιτίας της υπεροπτικής συμπεριφοράς των Παριζιάνων απέναντι στους τουρίστες και στους υπόλοιπους Γάλλους.

Το Παρίσι, μία από τις εμβληματικές πόλεις του παγκόσμιου τουρισμού, η εικόνα της οποίας είναι συνυφασμένη με τα αρώματα, τη σαμπάνια, την υψηλή ραπτική, προκαλεί μεγάλη απογοήτευση στους τουρίστες που ανακαλύπτουν την ανάγωγη συμπεριφορά των κατοίκων της.

Μερικές “απρέπειες” των Παριζιάνων είναι ότι διηγούνται τη ζωή τους στη διαπασών στο κινητό, καπνίζουν σε χώρους όπου απαγορεύεται, βάζουν τα πόδια τους στα καθίσματα των μέσων μεταφοράς και σπρώχνουν τους άλλους στο δρόμο χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη.

Έτσι, ο οργανισμός των γαλλικών σιδηροδρόμων λαμβάνει μέτρα κατά των παραπάνω πράξεων αγένειας, ενώ ταυτόχρονα στο μετρό και στα λεωφορεία της πόλης ήδη από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει εκστρατεία με αφίσες που παρομοιάζουν τους επιβάτες με διάφορα ζώα, προκειμένου να τους ενθαρρύνουν να υιοθετήσουν μια πιο ευγενική συμπεριφορά.