Η Πορτογαλία έχει το καλύτερο πρόγραμμα επενδύσεων παγκοσμίως σύμφωνα με μια έκθεση για τα προγράμματα παγκόσμιας κατοικίας και ιθαγένειας για το 2017-2018.

Το πρόγραμμα Golden Residence, όπως λέγεται, πέτυχε βαθμολογία 79/100, αφού αξιολογήθηκε σε 10 δείκτες, μεταξύ των οποίων είναι

Μια έκθεση για τα προγράμματα Παγκόσμιας Κατοικίας και Ιθαγένειας 2017-2018 δείχνει ότι η Πορτογαλία έχει επί του παρόντος το κορυφαίο πρόγραμμα ανάληψης επενδύσεων ανά τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα χορήγησης άδειας της Πορτογαλίας ανακοινώθηκε για το τρίτο συνεχές έτος ως το καλύτερο πρόγραμμα ανά χώρα επενδύσεων ανά τον κόσμο.

Το πρόγραμμα πέτυχε βαθμολογία 79 από τα 100, αφού αξιολογήθηκε σε δέκα δείκτες: τα απαιτούμενα έγγραφα περί ιθαγένειας, η συμβίωση, οι οικονομικές απαιτήσεις,η ποιότητα ζωής, η φήμη, η φορολογία, ο χρόνος για να πάρει κάποιος πορτογαλική υπηκοότητα και η θεώρηση πρόσβαση στη χώρα- visa.

H Πορτογαλία διαθέτει αρκετά χαμηλό κόστος ζωής σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ, ενώ το κόστος εργασίας όσον αφορά τις επιχειρήσεις είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Σημαντικό είναι επίσης πως έχει πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και καλές στρατηγικές γεωπολιτικές σχέσεις με την Αφρική, την Αμερική και την Ευρώπη.

Επίσης, είναι το μοναδικό έθνος-μέλος της ΕΕ το οποίο διατηρεί δεσμούς με την Αγκόλα, τη Βραζιλία, το Μακάο και τη Μοζαμβίκη.

Κλείνοντας, η Πορτογαλία πέρα από τις φυσικές ομορφιές της, είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στην πληροφορική και τις υλικές υποδομές.

Όσον αφορά τους επενδυτές ακίνητης περιουσίας, οι πελάτες τους μπορεί να προέρχονται από πολλά κοινωνικά στρώματα, από τουρίστες, μέχρι αθλητές και επιχειρηματίες .

Το Αλγκάβρε και το νησί της Μαδέρας χαίρουν υψηλής ζήτηση, οπως δημοσιεύθηκε σε πρόσφατη έκθεση της INE .