Οι eGates στα αεροδρόμια της Πορτογαλίας είναι πλέον ανοιχτές στη Λισαβόνα, το Πόρτο, το Φάρο και το Φουντσάλ, κάτι που θα διευκολύνει την είσοδο των κατόχων βρετανικών διαβατηρίων. Το νέο σύστημα, που διαθέτει τέσσερις eGates, διασφαλίζει ταχύτερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο των συνόρων για αφίξεις, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Πορτογαλία χαιρέτισε τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά της στους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ταξίδια αναψυχής και τα επαγγελματικά τους ταξίδια, καθώς τα νέα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η κορυφαία αγορά για διανυκτερεύσεις σε όλη την Πορτογαλία τον Φεβρουάριο και η δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά στα συνολικά έσοδα από τον τουρισμό της Πορτογαλίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν στην Πορτογαλία για περισσότερες από 90 ημέρες, αλλά λιγότερο από ένα έτος, μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για βίζα E6 μέσω ραντεβού στο VFS.

Από σήμερα, οι ταξιδιώτες στην ηπειρωτική Πορτογαλία δεν υποχρεούνται πλέον να συμπληρώνουν Έντυπο Εντοπισμού Επιβατών και οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (συμπεριλαμβανομένων των ταξί και αεροσκαφών) και κατά την είσοδο σε νοσοκομεία, γηροκομεία και παρόμοιες υπηρεσίες.