Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην Πορτογαλία οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων για αχρησιμοποίητα ταξιδιωτικά κουπόνια.

Η κυβερνητική απόφαση αφορά ταξίδια που ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Και τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν -με επαναπρογραμματισμό- έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν 14 ημέρες για να επιστρέψουν τα χρήματα στους καταναλωτές, σύμφωνα με το νομοθετικό διάταγμα.

Η Tourism de Portugal, ξεκαθαρίζει πως εάν ο επαναπρογραμματισμός δεν πραγματοποιηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, λόγω αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ του τουριστικού θέρετρου και του επισκέπτη, ο τελευταίος έχει το δικαίωμα να επιστραφεί το ποσό που καταβλήθηκε, κατά τη στιγμή της ακύρωσης της κράτησης. Και η καταβολή του ποσού να γίνει εντός δύο εβδομάδων.

Σε περίπτωση που ο επαναπρογραμματισμός γίνει για ημερομηνία που η ισχύουσα τιμή είναι «κάτω από την αξία της αρχικής κράτησης, η διαφορά πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες της τουριστικής ανάπτυξης ή του τοπικού καταλύματος. Και δεν επιστρέφεται στον επισκέπτη εάν δεν το χρησιμοποιήσει».

Αυτές οι διατάξεις ισχύουν «για κρατήσεις για υπηρεσίες διαμονής σε τουριστικές εγκαταστάσεις και τοπικά καταλύματα που βρίσκονται στην Πορτογαλία -με ή χωρίς πρόσθετες υπηρεσίες- μέσω τουριστικών πρακτορείων» που δεν επιστρέφονται εξαρχής.