Ήταν ένα από τα αγαπημένα κόλπα του Wile Coyote, η «παγίδα της μαύρης τρύπας στην μέση του δρόμου» στην προσπάθεια του να πιάσει το Road Runner, το οποίο κατάφερνε πάντα να αποφύγει τη μαύρη τρύπα, αλλά δεν συνέβη το ίδιο σε έναν ανυποψίαστο τουρίστα στην Πορτογαλία.

Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Fundacao de Serralves στο Πόρτο της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα, ένας 60χρονος Ιταλός τουρίστας, έπεσε μέσα στην κυριολεξία στο έργο του διάσημου Βρετανού γλύπτη καλλιτέχνη Anish Kapoor “Κάθοδος στο άκρο”.

Μια πραγματική τρύπα 2,5 μέτρων που έχει βαφτεί με σκούρο μαύρο χρώμα για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει βάθος καθόλου.

Ο άνδρας τραυματίστηκε από την πτώση ευτυχώς ελαφρά και νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους. Μετά την πτώση το έργο “Κάθοδος στο άκρο” έχει κλείσει για το κοινό για την εφαρμογή νέων μέτρων ασφάλειας.

Γύρω από το έργο οπτική ψευδαίσθηση, υπήρχαν προειδοποιητικές πινακίδες και ένας υπάλληλος του μουσείου υπενθύμιζε στους επισκέπτες ότι δεν πρέπει να πλησιάζουν αρκετά κοντά.