Η Marie Louise Coleiro Preca, Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μάλτας, ορίστηκε Ειδική Πρέσβης του Διεθνούς Έτους Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) στη Μαδρίτη.

Η Πρόεδρος της Μάλτας, Marie Louise Coleiro Preca, υπογράμμισε στην παρέμβασή της τη σημασία του βιώσιμου τουρισμού ως μέσου για την οικοδόμηση της ειρήνης, της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας για όλη την ανθρωπότητα.

Η πολιτιστική διπλωματία, η οικοδόμηση της ειρήνης και η κατανόηση ήταν μερικές από τις συνιστώσες του βιώσιμου τουρισμού που υπογράμμισε η Πρόεδρος της Μάλτας. “Ο τουρισμός μας δείχνει ότι οι θετικές εμπειρίες σε νέους προορισμούς μπορούν να μεταμορφώσουν τις αντιλήψεις των ανθρώπων και να τους δώσουν μια νέα οπτική για διαφορετικούς πολιτισμούς”, ανέφερε.

“Ο τουρισμός έχει τη δύναμη να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε την εμπλουτισμένη μας ποικιλομορφία. Σε έναν όλο και περισσότερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, ο τουρισμός προσφέρει ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεγγύη, ενδυνάμωση της κοινότητας και πιθανή οικοδόμηση της ειρήνης”, πρόσθεσε.

“Όταν το 2017 ορίστηκε ως το Διεθνές Έτος του Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, ο ΟΗΕ αναγνώρισε τη συμβολή του τουρισμού στον κόσμο και στον πλανήτη, στην ειρήνη και την ευημερία. Η Μεσόγειος είναι ένα λιωμένο δοχείο πολιτισμών. Μια μαρτυρία της προέλευσής μας και μια έμπνευση για το μέλλον μας και η συμμετοχή του Προέδρου της Μάλτας στο Διεθνές Έτος είναι ένα προνόμιο », δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Taleb Rifai.