Η αγορά ιατρικού τουρισμού της Τουρκίας αναμένεται να φτάσει τα 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2032 και αναμένεται να αυξηθεί με εύρωστο 5% CAGR κατά την περίοδο 2022-2032.

Η Τουρκία γίνεται γρήγορα ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για ιατρικό τουρισμό λόγω των χαμηλών τιμών θεραπείας σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Ένα ασφαλές περιβάλλον, ειδικευμένοι γιατροί και κατάλληλες κλιματικές συνθήκες είναι μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν τις δυνατότητες ενός προορισμού ιατρικού τουρισμού.

Σύμφωνα με το Future Market Insights , υπάρχουν δύο μοναδικές και επιτακτικές εξηγήσεις πίσω από άτομα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για ιατρικούς σκοπούς – υψηλό κόστος θεραπείας στη χώρα καταγωγής και αναζήτηση καλύτερης φύσης φαρμάκων.

Η Τουρκία είναι γνωστή για την ιστορική, πολιτιστική και φυσική ομορφιά της που προσελκύει τουρίστες να επισκεφθούν τη χώρα. Η Τουρκία έρχεται πρώτη στο μυαλό των ασθενών που αναζητούν τόσο ιατρική περίθαλψη όσο και διακοπές ταυτόχρονα.

Η Τουρκία είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς υγειονομικής περίθαλψης επειδή παρέχει πιστοποιημένο προσωπικό παγκόσμιας κλάσης, καλά νοσοκομεία και ένα φιλικό προς τους τουρίστες περιβάλλον. Μερικές από τις κύριες θεραπείες που προσφέρονται από γνωστά νοσοκομεία στην Τουρκία περιλαμβάνουν πλαστική χειρουργική, οδοντιατρική θεραπεία, αισθητική χειρουργική, μεταμοσχεύσεις μαλλιών, εξωσωματική γονιμοποίηση, χειρουργική επέμβαση ματιών, καρδιολογία και καρδιαγγειακή χειρουργική, ορθοπεδική και τραυματολογία.

Ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία: Τάσεις και ανάλυση βασικών οδηγών

Ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει ιατρική περίθαλψη, σπα, ιαματικά λουτρά και υπηρεσίες ευεξίας μαζί με διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία. Ο ιατρικός τουρισμός της Τουρκίας προσφέρει ενιαία διαχείριση που περιλαμβάνει διάρκεια θεραπείας, τακτοποίηση συναντήσεων με επαγγελματίες υγείας και ευκολία κράτησης κ.λπ.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της εισροής ιατρικών τουριστών στην Τουρκία λόγω των χαμηλού κόστους ιατρικών διαδικασιών και των διακοπών στη χώρα. Η ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις όπως εμφυτεύματα προσώπου, ανάπλαση δέρματος, χειρουργική επέμβαση μύτης, αυτιού, βλεφάρων και κοιλιοπλαστικής, αντικατάσταση ισχίου, λιποαναρρόφηση, ανόρθωση στήθους, αυξητική στήθους, μείωση στήθους και χημικό peeling αυξάνεται στην Τουρκία λόγω της αύξησης του κόστους τέτοια χειρουργεία στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη είναι διαθέσιμη σε λογικά χαμηλές τιμές στην Τουρκία. Οι άνθρωποι προτιμούν να πηγαίνουν για ιατρικές θεραπείες στην Τουρκία, λόγω του υψηλά καταρτισμένου προσωπικού και των γιατρών σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές. Οι προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες όπως το Cyberknife, το χειρουργικό ρομπότ Vinci, το real beam, το PETCT, το IGRT, το MRI και το Gamma knife χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά από ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές στην Τουρκία και ορισμένα νοσοκομεία συνδέονται με τα κορυφαία ιδρύματα υγείας των ΗΠΑ, όπως το Harvard Medical School και John Hopkins Medicine.

Το κόστος πολλών θεραπειών είναι το μισό στην Τουρκία σε σύγκριση με τη Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ Μερικά από τα νοσοκομεία που παρέχουν εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και καλύτερη θεραπεία στην Τουρκία περιλαμβάνουν το Anadolu Medical Center, το Bayindir Hastaneleri Hospital και το Guven Hospital.

Επιπλέον, η Τουρκία έχει εισαγάγει αφορολόγητες ζώνες υγειονομικής περίθαλψης με κύριο στόχο την προσέλκυση ξένων ιατρικών τουριστών.

Ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία: Περιορισμοί

Ωστόσο, οι ιατρικοί τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν με τους ντόπιους και τους επαγγελματίες υγείας τη στιγμή της επίσκεψής τους. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με καλά νοσοκομεία και ειδικευμένους ιατρικούς επαγγελματίες και εδώ εμπλέκονται περισσότερο νομικό πλαίσιο και πολύπλοκες διαδικασίες. Οι διαμεσολαβητές ιατρικού τουρισμού δίνουν τη δυνατότητα στους ξένους ταξιδιώτες να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις και να ενεργήσουν ως εκπρόσωπος των τουριστών στον προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Ιατρικός Τουρισμός στην Τουρκία: Κορυφαίες πόλεις

Οι τρεις κορυφαίες πόλεις που είναι γνωστές για τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψής τους στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, που προσφέρουν υπηρεσίες μίας στάσης σε μεγάλο αριθμό ασθενών που προέρχονται από άλλες χώρες από την ημέρα συνάντησης με τον επαγγελματία υγείας μέχρι την ημέρα της αναχώρησης.