Σημαντικές αυξήσεις στην αναζήτηση ταξιδίων στις πόλεις που πραγματοποιούνται συναυλίες αποκαλύπτουν τα δεδομένα ανάλυσης της Amadeus.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν η Μελβούρνη, το Σίδνεϋ, το Τόκιο και η Σιγκαπούρη.

Η πολυαναμενόμενη περιοδεία της Taylor Swift στην Ασία-Ειρηνικό έχει προκαλέσει αίσθηση στους λάτρεις της μουσικής και ο αντίκτυπος δεν περιορίζεται στη βιομηχανία του θεάματος.

Οι ερευνητές δεδομένων της Amadeus εξέτασαν δεδομένα αναζήτησης ταξιδιών και εντόπισαν μια εκπληκτική αύξηση του ενδιαφέροντος για τις πόλεις που εμφανίζονται ορισμένοι καλλιτέχνες. Με την επιστροφή των ζωντανών συναυλιών να πλησιάζουν τα προ πανδημίας επίπεδα, η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία προετοιμάζονται για μια τουριστική έκρηξη.

Αυστραλία :Ιούνιος 2023

Ο όγκος των αναζητήσεων στην Αυστραλία (Μελβούρνη και Σίδνεϋ) αυξήθηκε σημαντικά λίγο αφότου τα εισιτήρια για τη συναυλία της Taylor Swift κυκλοφόρησαν στις 30 Ιουνίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μέση εβδομαδιαία αύξηση 44% στις αναζητήσεις για ταξίδια.

Εξετάζοντας τον όγκο αναζητήσεων από τη Νέα Ζηλανδία έως τη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ, παρατηρήθηκε εντυπωσιακή αύξηση 240% από εβδομάδα σε εβδομάδα κατά την ίδια περίοδο.

Σιγκαπούρη : Ιούνιος – Ιούλιος 2023

Αντίστοιχες αυξήσεις στην αναζήτηση ταξιδίων σημειώθηκαν στην Σιγκαπούρη γεγονός που πυροδότησε η συναυλία των Coldplay όσο και της Taylor Swift. Οι συνολικές αναζητήσεις στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν κατά 18% κατά μέσο όρο.

Τα ταξίδια εντός μιας εβδομάδας και τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου προτιμήθηκαν έναντι των μεγάλων ταξιδιών, με τις αναζητήσεις για ταξίδια εντός μιας εβδομάδας να αυξάνονται κατά 20% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Ιαπωνία : Ιούλιος 2023

Η συναυλία της Taylor Swift στην Ιαπωνία προκάλεσε μέση άνοδο 15% στις εγχώριες αναζητήσεις και 10% στις διεθνείς αναζητήσεις στο Τόκιο.