Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι αστικοί χώροι πρασίνου -κήποι και πάρκα- δεν ομορφαίνουν απλά τις πόλεις, αλλά απορροφούν και τις εκπομπές άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι και για το περιβάλλον.

Οι ειδικοί σύγκρισης ενέργειας της Uswitch αποκαλύπτουν ποιοι είναι οι 10 πιο «πράσινοι» γραφικοί αστικοί προορισμοί στον κόσμο, με τον καθαρότερο αέρα.

Έψαξαν στο TripAdvisor για τα κορυφαία πάρκα στις 100 μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και στη συνέχεια ανέλυσαν τα δεδομένα hashtag που έχουν στο Instagram και αποκαλύπτουν τους 20 πιο γραφικούς αστικούς «πράσινους» προορισμούς.

  • Το Central Park της Νέας Υόρκης (υπολογίζεται ότι αφαιρεί πάνω από δύο εκατομμύριο τόνους CO2 από τον αέρα της πόλης κάθε χρόνο) είναι στην κορυφή με πάνω από 7,9 εκατομμύρια hashtags.
  • Το Hyde Park στο Λονδίνο (με 4.000 δέντρα) είναι στη 2η θέση και είναι το μόνο πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου που εμφανίζεται στα 20 καλύτερα.
  • Το Hangang Park της Σεούλ είναι το τρίτο, το Griffith Park στο Λος Άντζελες είναι το τέταρτο και το Golden Gate Park του Σαν Φρανσίσκο είναι το πέμπτο.

Ποιοι είναι οι 10 πιο «πράσινοι» γραφικοί αστικοί προορισμοί στον κόσμο

Πηγή: Uswitch