Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η «βίαιη» άρση των περιορισμών για τον COVID-19 είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). 

Ο Hans Kluge περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη είπε ότι η κύρια αιτία αυτής της αύξησης οφείλεται στο ότι οι χώρες άρουν τους περιορισμούς τους «βάναυσα, από το πάρα πολύ σε πολύ λίγο».

Η τελευταία παραλλαγή της Omicron, γνωστή ως BA2, κυκλοφορεί με υψηλό ρυθμό σε πολλές χώρες, ιδίως στην Ιταλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ωστόσο, ο Hans Kluge είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την πρόοδο της πανδημίας COVID-19. Και δηλώνει ότι αναμένει αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, οι χώρες που προαναφέρονται και έχουν προχωρήσει σε άρση των περιορισμών κατέγραψαν κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 κρούσματα μόλυνσης τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η Γαλλία κατέγραψε 617.343 νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες. Την ίδια περίοδο, η Γερμανία κατέγραψε 1.561.794 νέα κρούσματα, η Ιταλία 492.283 νέα κρούσματα, η Ελλάδα 153.886 νέα κρούσματα, η Ιρλανδία 36.473 νέα κρούσματα και η Κύπρος 25.858 νέα κρούσματα.