Η Σύνοδος Κορυφής ITIC-ATM Μέσης Ανατολής στο Arabian Travel Market (ATM) 2022 που πραγματοποιείται στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) από τις 9 έως τις 12 Μαΐου θα ρίξει ένα φως στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση έργων στην εποχή μετά τον Covid.

Η φετινή σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου και θα συμμετάσχουν εμπειρογνώμονες του κλάδου που θα συζητήσουν τη Μέση Ανατολή ως οικονομικό κόμβο για μελλοντικές παγκόσμιες επενδύσεις στον τουρισμό.

Σύμφωνα με ανάλυση από το BNC Network, ξενοδοχειακές συμβάσεις αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να ανατεθούν στο ΣΣΚ κατά το 2022, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 16 τοις εκατό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημιούργησαν την υψηλότερη αξία σωρευτικών συμβάσεων που σχετίζονται με τη φιλοξενία στο ΣΣΚ πέρυσι, ακολουθούμενα από τη Σαουδική Αραβία. Η συνδυασμένη αξία έργων ΗΑΕ και KSA αντιπροσώπευε περισσότερο από το 90% όλων των συμβάσεων φιλοξενίας που ανατέθηκαν στην περιοχή το 2021, σύμφωνα με την έρευνα.

Σε περιφερειακό επίπεδο, τα στοιχεία που δημοσίευσε η STR δείχνουν ότι περισσότερες από 169.000 αίθουσες αγωγών είναι υπό σύμβαση σε όλη τη Μέση Ανατολή, με τις τρεις πιο δραστήριες πόλεις να είναι το Ντουμπάι, η Μέκα και η Ντόχα, αντίστοιχα.

Επομένως, η φετινή σύνοδος κορυφής ITIC-ATM Μέσης Ανατολής αντιπροσωπεύει μια επίκαιρη ευκαιρία για τους επαγγελματίες του ταξιδιού και του τουρισμού να εξερευνήσουν περιφερειακές επενδυτικές ευκαιρίες, να ανακαλύψουν νέους τρόπους χρηματοδότησης και να δικτυωθούν με ομοτίμους από όλο τον κόσμο.

Η Danielle Curtis, Διευθύντρια Έκθεσης ME – Arabian Travel Market, δήλωσε: «Η ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Τροφοδοτούμενη από φιλόδοξες εθνικές πρωτοβουλίες όπως η Expo 2020 Dubai, το FIFA World Cup Qatar 2022 και το Saudi Vision 2030, η περιοχή μας γνωρίζει σημαντικά επίπεδα επενδύσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό και αυτή η τάση δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης σύντομα.