Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Βρετανών (77%) φιλοδοξούν να αποκτήσουν εξοχική κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά από μια ταραχώδη χρονιά για τον ταξιδιωτικό κλάδο, η ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται και πάλι.

Αυτό καταδεικνύουν τα δεδομένα αναζήτησης της Google. Ειδικότερα, καταγράφουν  διπλάσιο αριθμό αναζητήσεων τον Ιανουάριο του 2021 για εξοχικές κατοικίες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Ισπανία είναι ο αγαπημένος στο εξωτερικό προορισμός των Βρετανών για αγορά ακινήτου.

Ωστόσο, τα δεδομένα της Google για την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου δείχνουν ότι οι αναζητήσεις για εξοχικές κατοικίες στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τετραπλασιασμένες στις αναζητήσεις εκείνων στην Ισπανία.

Με το Brexit που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έκκληση για αγορά εξοχικών κατοικιών στο εξωτερικό έχει μειωθεί.

Αγαπημένες τοποθεσίες στη Μεγάλη Βρετανία

Η έρευνα από το Park Leisure, το οποίο διαθέτει 11 πάρκα εξοχικών κατοικιών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε ότι οι πιο επιθυμητές τοποθεσίες για να αποκτήσουν εξοχική κατοικία είναι:

  • Κορνουάλη (21%)
  • Λέικ Ντίστρικτ (13%)
  • Γιορκσάιρ Ντάλες (9%)
  • Χάιλαντς της Σκωτίας (8%),
  • Λονδίνο (7%)

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι τα άτομα ηλικίας 25-34 ετών είναι πιο πιθανό να φιλοδοξούν να αποκτήσουν εξοχική κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο (88%), σε σύγκριση με το μέσο όρο του 77%.