Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οκτώ στους δέκα κατοίκους της Ολλανδίας σχεδιάζουν να πάνε διακοπές φέτος, αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι (επτά στους δέκα), ανέφερε το Ολλανδικό Γραφείο Τουρισμού και Συνεδρίων (NBTC).

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το NBTC λιγότεροι Ολλανδοί (29%) σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους φέτος από πέρυσι (39%).

Που θα κάνουν φέτος διακοπές οι Ολλανδοί

«Ο εσωτερικός τουρισμός θα μειωθεί επειδή οι περισσότεροι Ολλανδοί θα κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, δήλωσε ο διευθυντής του NBTC Jos Vranken.

Παράλληλα η Ολλανδία αναμένει περισσότερους διεθνείς ταξιδιώτες φέτος. Οι προβλέψεις για αυτό ποικίλλουν μεταξύ +48% και 90».

Περισσότεροι Ολλανδοί σκέφτονται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο (52%), σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι (41%).

Ο Jos Vranken χαρακτήρισε το ποσοστό αυτό εντυπωσιακό σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπου οι πτήσεις παρέμειναν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του NBTC πρόσθεσε ότι οι Ολλανδοί δεν έχουν αφήσει ακόμη εντελώς πίσω τους τον κορωνοϊό, ενώ έχουν προστεθεί και νέες αβεβαιότητες.

Όπως υπογράμμισε «ο πόλεμος στην Ουκρανία, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και η μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, φαίνεται να έχουν -επί του παρόντος- περιορισμένο αντίκτυπο στις ταξιδιωτικές προθέσεις και τις κρατήσεις. Αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα.»