Κλασσικούς προορισμούς αλλά λιγότερο παραδοσιακούς επιλέγουν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες για να γιορτάσουν τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών, σύμφωνα με την Allianz Partners.

Ειδικότερα στον πρόσφατο «Δείκτη των 10 κορυφαίων προορισμών για την ημέρα των Ευχαριστιών» αποκαλύπτει ποιοι προορισμοί, εγχώριοι και διεθνείς, είναι οι αγαπημένοι των Αμερικανών για το 2022.

Εξέτασε πάνω από 2 εκατ. δρομολόγια πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις διακοπές των Ευχαριστιών περίοδο ταξιδιού.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη, η οποία είναι πάντα κορυφαίος προορισμός για την περίοδο των διακοπών, διεκδικεί την πρώτη θέση μεταξύ των εγχώριων προορισμών στα φθινοπωρινά ταξιδιωτικά προγράμματα των Αμερικανών.

Το Σιάτλ ήρθε δεύτερο, κάτι που επίσης δεν είναι ασυνήθιστο, καθώς συνήθως προσελκύει πολλούς λάτρεις της υπαίθρου στον δασώδη βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Σκαρφαλώνοντας πέντε σημαντικές θέσεις από το 2021, το Ορλάντο έφτασε στην τρίτη θέση, αντανακλώντας μια ευρύτερη τάση προς προορισμούς με ζεστό καιρό.

Εκτός αυτού, το Ορλάντο χρησιμεύει ως πύλη σε δημοφιλή πάρκα αναψυχής και, με το λιμάνι κρουαζιέρας του να έχει ξαναρχίσει να λειτουργεί κανονικά, θα περνούν επίσης πολλοί επιβάτες κρουαζιέρας.

Ένα άλλο φαβορί στη Φλόριντα, το Fort Lauderdale επιστρέφει στο Top 10 στη 10η θέση αφού έπεσε από τη λίστα το 2021, ενώ η Washington DC στην ένατη θέση έκανε την περικοπή για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ που καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις των Top 10: Βοστώνη, Ατλάντα, Φοίνιξ, Ατλάντα, Λος Άντζελες και Ντάλας.

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό τα φαβορί της Ευρώπης, Λονδίνο και Παρίσι, βρίσκονται επίσης μεταξύ των προτιμήσεών τους.