Αυξημένες κατά 40% είναι οι κρατήσεις διεθνών πτήσεων από τους Ινδούς για το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα για τους μήνες μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Αυτό ανέφεραν τα τελευταία στοιχεία από την εταιρεία παροχής ταξιδιωτικών λύσεων RateGain.

Ωστόσο, οι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχασαν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις προτιμώμενες επιλογές εξερχόμενων ταξιδιών από την Ινδία για το φετινό καλοκαίρι.

Οι αναδρομικές πολιτικές θεωρήσεων βίζας έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει ότι αυτοί οι προορισμοί υστερούν στον ανταγωνισμό για την προσέλκυση Ινδών ταξιδιωτών.

Κορυφαίοι προορισμοί

Η Σιγκαπούρη έλαβε τις υψηλότερες κρατήσεις πτήσεων από την Ινδία, ακολουθούμενη από το Σαν Φρανσίσκο, τη Μελβούρνη, το Τορόντο και το Μπαλί.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις για την περίοδο.

Ταυτόχρονα το Μπαλί και η Σιγκαπούρη είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές στην Ασία.

Η Ταϊλάνδη παρέμεινε η κορυφαία επιλογή προορισμού των ταξιδιωτών αναψυχής, ενώ προορισμοί όπως το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κρατήθηκαν κυρίως για επαγγελματικά ταξίδια.

Τα ξενοδοχεία προτιμούν οι Ινδοί για τη διαμονή τους

Οι οικογενειακοί ταξιδιώτες επέδειξαν σημαντική προτίμηση για καταλύματα σε υψηλές τιμές, με λίγο λιγότερο από το 20% από αυτούς να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία με μέση ημερήσια τιμή που ξεπερνά τα 400 δολάρια.

Οι οικογενειακοί ταξιδιώτες έκλεισαν διπλάσια δωμάτια με μέση ημερήσια τιμή μεγαλύτερη από 400 δολάρια σε σύγκριση με ζευγάρια.