Οι νέοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμοι να ξοδέψουν περισσότερα για διακοπές στο εξωτερικό φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Παρά την αυξημένη πίεση στα οικονομικά, περισσότεροι από το ένα τέταρτο των νέων Βρετανών δήλωσε ότι θα ξοδέψει μεταξύ 2.000 και 4.000 δολάρια για ταξίδια, με ένα επιπλέον 13% να προβλέπει 4.000 έως 6.000 δολάρια σε ένα ταξίδι φέτος.

Που θα ταξιδέψουν

Τα δεδομένα προέρχονται από την τελευταία έκθεση Youth Travel Insight του ειδικού στα ταξίδια για νέους Kilroy, η οποία αποκάλυψε επίσης μια αλλαγή στην προτίμηση προορισμού μεταξύ της νεότερης γενιάς, με την Ευρώπη (41%) να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο δημοφιλείς περιοχές για ταξίδια.

Εν τω μεταξύ, το 27% των ατόμων ηλικίας 18 έως 35 ετών σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική, τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό, και το 20% θέλει να ταξιδέψει στη Νοτιοανατολική Ασία.

Αλλού, η επιθυμία να ταξιδέψουν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους βρέθηκε να είναι έντονη σε αυτό το τμήμα ταξιδιωτών, με το 15% των ερωτηθέντων να σκέφτεται ένα ταξίδι διάρκειας από έναν έως έξι μήνες