Που προτιμούν να ταξιδεύουν όλο το χρόνο οι Βρετανοί; Ανάλογα τις εποχές και οι προορισμοί. Η βρετανική πλατφόρμα ανταλλαγής συναλλάγματος WeSwap συγκέντρωσε στοιχεία -χρησιμοποιώντας δεδομένα από την εφαρμογή ανταλλαγής νομισμάτων- που δείχνουν πού και πότε οι παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου προτιμούν να ταξιδεύουν όλο το χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ΗΠΑ ήταν ο κορυφαίος υποψήφιος κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης – με τον Νοέμβριο δημοφιλέστερο μήνα, ενώ η Ισπανία ήταν ο σαφής νικητής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί, σύμφωνα με την WeSwap, συμπληρώνονται από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία αντίστοιχα.

Άλλες αποκαλύψεις είναι ότι οι Βρετανοί επισκέπτονται την Αυστραλία στο μεγαλύτερο μέρος τον Ιανουάριο – χωρίς αμφιβολία αναζητώντας ήλιο και ζέστη.

Γαλλία, πάνε τον Αύγουστο αλλά και τον Φεβρουάριο, για να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ενώ ο Απρίλιος είναι μήνας αιχμής αποδράσεων στην Ιαπωνία για να απολαύσουν την άνοιξη sakura, με τα άνθη της κερασιάς.