Σύνταξη: tourismtoday.gr

Συνολικά ανακοινώθηκαν 1.080 προσφορές στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα κατά τη διάρκεια του 2021. Ποσοστό βελτιωμένο κατά 1,3% έναντι των 1.066 συμφωνιών που ανακοινώθηκαν το 2020, σύμφωνα με την GlobalData.

«Η δραστηριότητα των συμφωνιών στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού βελτιωνόταν σταθερά από μήνα σε μήνα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, αν και ο Δεκέμβριος υπέστη μια οπισθοδρόμηση που θα μπορούσε να αποδοθεί στον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων Omicron. Ωστόσο, υπήρξε μια βελτίωση από έτος σε έτος σε παγκόσμιο επίπεδο», σχολίασε ο Aurojyoti Bose, Επικεφαλής Αναλυτής της GlobalData.

Παγκόσμιες αγορές με άνοδο και πτώση συμφωνιών

Η δραστηριότητα των συμφωνιών βελτιώθηκε σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ισπανία, ο Καναδάς και η Ολλανδία το 2021.

Αντίθετα αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Γερμανία και η Ιταλία παρουσίασαν πτώση στη δραστηριότητα των συμφωνιών.

Ο αριθμός των ανακοινωθέντων συμφωνιών ιδιωτικών μετοχών αυξήθηκε κατά 22% το 2021, ενώ ο αριθμός των συμφωνιών χρηματοδότησης επιχειρηματικών συμμετοχών και συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&A) μειώθηκε κατά 3,3% και 0,5%, αντίστοιχα.